Podcasts

In de Podcast Verloskundig Baken praten Myrna Knol en Kirsten Schatorjé met jeugdarts Jinke van der Put over het actieprogramma Kansrijke Start. Aan de orde komen o.a. welke kansen het programma biedt en hoe Jinke de samenwerking ziet tussen VSV’s en gemeente.  
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft een podcastserie gemaakt
“Lock down reflecties”  waarin vier experts binnen de jeugdgezondheid over hun lessen, inzichten en ambitie vertellen.  
In aflevering 1 komt het programma Nu Niet Zwanger aan bod en in aflevering 2 spreekt Eric Steegers over het belang van sociale verloskunde. 
In het radioprogramma Spraakmakers vertellen Maarten Dallinga en Marieke Paarlberg (gynaecoloog en expert op het gebied van psychische problemen bij zwangerschappen en bevallingen) over de  podcastserie ‘Zwarte Muisjes’. als onderdeel van de Hey, het is oké-campagne van het ministerie van VWS. In de serie volgt journalist Maarten Dallinga Sanne en haar vriend Jelte een jaar lang. Ook spreekt hij met andere vrouwen die rond hun zwangerschap depressief en angstig werden, in een psychose raakten of PTSS kregen. Hoe is dit voor hen? ‘Ik wilde mijn zoontje niet zien, ik wilde mijn man niet zien, ik wilde dat iedereen wegging en dat ik kon slapen’, vertelt Eline. Maarten praat met partners over hoe zij die periode hebben ervaren. Rik: ‘Ik ben ergens ook wel boos geweest op haar. Ik dacht, hoe kun je dit nou zo voelen? We hebben net een kindje gehad.’ Aan experts vraagt Maarten hoe postpartum depressies kunnen ontstaan en wat je kunt doen als je de klachten herkent.  Beluister de afleveringen