CPZ in de media

Artikelen over CPZ en integrale geboortezorg die in de pers verschenen zijn. Klik op de afbeelding om het volledige artikel te lezen.

Kraamzorg volop in ontwikkeling

Ambitieuze geboortezorg loopt tegen grenzen van het stelsel

Interview Zorgvisie met Dineke Moerman, directeur CPZ

De geboortezorg loopt voorop op het gebied van netwerkzorg. Het Nederlandse zorgstelsel is hier echter niet op ingericht. Als pionier in integrale zorg loopt de geboortezorg tegen de grenzen van het stelsel aan. De aansluiting tussen geboortezorg en andere zorgdomeinen is nodig om de sterfte rond de geboorte terug te dringen. Ook daar moet nu in geïnvesteerd worden, zegt Dineke Moerman, directeur van het College Perinatale Zorg (CPZ).

Een goede start voor ieder kind

Als het startschot klinkt, zou de sprint voor iedereen moeten beginnen. Een gelijke start, een gelijke kans. Maar sommige mensen beginnen hun leven met een laat startschot, of met een gammel startblok. Zij lopen vanaf het begin al achter, zonder dat ze daar iets aan kunnen doen.

Anne Katrien Ausems, projectmanager kansrijke ontmoetingen van het CPZ ‘Zorg dat domeinen elkaar kennen, zo wordt de zorg minder versnipperd en weet iedereen elkaar te vinden’

Oproep voor verloskundigen: Doe mee, kom aan tafel, denk mee!

Jolijn Betlem is oud-bestuurslid van het CPZ en kersvers programmaleider Zorgstandaard Integrale Geboortezorg. Het tijdschrift de Verloskunidge sprak met haar over haar afstudeerscriptie, haar tijd als bestuurslid en haar inzet voor integrale geboortezorg.

Samen inzetten op de beste start

Met het project Kansrijke Ontmoetingen wil het College Perinatale Zorg verbindingen leggen en versterken tussen de geboortezorg en het sociaal domen. CPZ Projectmanager kansrijke ontmoetingen Anne-Katrien Ausems aan het woord in Kinderarts & Samenleving.
Februari 2020

Samenwerking vraagt uithoudingsvermogen

Experimenten met een integraal tarief in de geboortezorg. RIVM-onderzoeker Jeroen Struijs en CPZ beleidsadviseur Marleen Kruijt komen aan het woord hierover. 
Nataal, juni 2019

Pionieren in de geboortezorg

Integrale geboortezorg als voorbeeld voor de hele sector. De verbeterde samenwerking levert optimale uitkomsten voor moeder en kind. 
December 2018, Skipr magazine

Verbinding als sleutel tot succes

Nataal – Preventieagenda Geboortezorg: verbinding als sleutel tot succes 
September 2018

Aan het bureau

ZiN en CPZ medewerker over de invoering van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg
Zorginstituut Nederland Magazine – Aan het bureau