Home Project kwetsbare anderstalige zwan…

‘Klein maar Fijn project’ dat in 2016 mede mogelijk is door het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland

Kwetsbare anderstalige zwangeren

  • VSV: VSV Amsterdam Oost – centrum
  • Projectleiding: Else Vooijs
  • Doel: Het optimaliseren van de voorlichting over geboortezorg aan anderstalige zwangeren om zo de uitkomsten en beleving van de geboortezorg binnen de VSV-regio positief te beïnvloeden. Lees hier een korte eindevaluatie van het project.
  • Producten: een verslag voor het VSV met alle gewonnen kennis over het onderwerp anderstalige kwetsbare zwangeren. Een overzichtelijk tabel met alle beschikbare informatie voor zwangeren in andere talen met de werkbare links erbij. 
  • Er is ook een taalmap, ontwikkeld voor de anderstalige zwangere patiënt. Er staan zo’n 70 veelgebruikte zinnen in, vertaald in 8 verschillende talen (Engels,  Frans,  Spaans,Turks, Arabisch,  Russisch,  Pools en Chinees.) Het gaat bijvoorbeeld om anamnese vragen,  het uitvragen  van klachten of het uitleggen van bepaald beleid (gericht op de zwangere patiënt). Waar mogelijk staat er ook een afbeelding bij ter ondersteuning. Deze digitale map is voor € 10,- te bestellen bij Nathalie van Walhout (nathalie03@live.nl).

Bel-instructiekaarten zonder logo

Daarnaast zijn bel-instructie kaarten voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed ontworpen en uitgekomen in vier talen: De bel-instructiekaarten zijn door VSV Amsterdam Oost ook zonder logo beschikbaar gesteld voor gebruik in andere regio’s.

Hieronder de link naar de belinstructiekaarten met logo: