Nieuws Tolken en taalondersteuners beschik...

Tolken en taalondersteuners beschikbaar Oekraïners

15 juni 2022

Goed nieuws! Vanaf maandag 13 juni zijn tolken en taalondersteuners kosteloos beschikbaar voor de zorg aan Oekraïners! Deze ondersteuning bestaat uit kosteloze inzet van Oekraïense en of Russische tolken of als er geen tolk beschikbaar is taalhulpen. Taalhulpen spreken Nederland of Engels en Russisch én of Oekraïens. Ze hebben alleen een korte training in tolktechniek gehad.

Wil je gelijk gebruik maken van een telefonische tolk? Bel dan met 020 3808184.

Wil je een tolk reserveren om een gesprek telefonisch, via videobellen of live te ondersteunen, dan kun je beter gebruik maken van de website. Registreer je op https://interpreting.livewords.com/clientportal en reserveer op https://interpreting.livewords.com/UKR/ of via de Livewords app.

Tips voor wanneer je een tolk inschakelt en hoe je met een tolk werkt vind je op www.zoschakeltueentolkin.nl. Laat in ieder geval nooit een minderjarig kind vertalen.


Lees ook

24 augustus 2022
Vluchtelingen

Declareren verleende zorg aan ontheemden uit Oekraïne

Hoe declareer je zorg voor vluchtelingen uit Oekraïne? Dat is nog best een zoektocht. Er zijn kortgezegd drie routes om...
14 juli 2022
Vluchtelingen

Regeling Medische Zorg voor Ontheemden uit Oekraïne

Per 1 juli a.s. is de Regeling Medische Zorg voor Ontheemden uit Oekraïne (RMO) in werking getreden. Dit houdt in...
12 juli 2022
Vluchtelingen

Folder beschikbaar in het Oekraïens: Welke zorg krijgt u in Nederland als u zwanger bent?

Update: de folder is nu ook als drukwerkbestand beschikbaar! Voor Oekraïense vluchtelingen is een folder ontwikkeld over de Nederlandse geboortezorg....