Aandacht voor psychische problemen rond de zwangerschap

2 augustus 2021

Podcast ‘Zwarte muisjes’

In Nataal editie 49, mei 2021 staat het artikel over de podcast ‘Zwarte Muisjes’ waarin Psychiater Mijke Lambregtse en gynaecoloog Marieke Paarlberg aandacht vragen voor de zorg aan vrouwen met langdurige psychische problemen rond de zwangerschap en hun partners. In de verhalende podcast ‘Zwarte muisjes’ interviewt journalist Maarten Dallinga vijf vrouwen en hun partners die psychische problemen kregen rond hun zwangerschap zoals PTSS of een psychose.

Webinar 29 augustus & 12 oktober over zwangerschap & psychische problemen

Het CPZ besteed ook aandacht aan dit onderwerp met twee webinars: op 31 augustus een webinar over de POP-poli, de reikwijdte, kaders en indicaties. Mijke Lambregtse (Psychiater Erasmus MC) en Remke Dullemond (gynaecoloog en perinatoloog Jeroen Bosch ziekenhuis). Op 12 oktober volgt een tweede webinar over dit onderwerp met voorbeelden, praktische tips en praktijkcases rond samenwerking. Meer informatie een aanmelden voor het webinar kan hier.

Of lees hier het artikel.


Lees ook

1 juni 2023
Preventie

Toolkit Preventie postpartum depressie

Hoe kun je als professional helpen bij het voorkomen van depressie bij vrouwen die zwanger of net bevallen zijn? Hiervoor...
1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.