Mind2Care 

Mind2Care is een gevalideerde digitale vragenlijst gericht op screening op risicofactoren m.b.t. psychiatrische – en psychosociale problemen en middelengebruik. Zwangere vrouwen vullen de Mind2Care zelf in via de PGO MijnKind.online, op uitnodiging van de zorgprofessional. Het invullen kan de zwangere vrouw op haar eigen moment en in haar eigen omgeving doen. De zwangere bepaalt zelf wie er in haar dossier kan kijken en dus wie de informatie in kan zien. Dit kunnen zorgverleners uit de geboortezorg zijn, maar ook anderen, zoals bijv. een behandelend  psycholoog of hulpverleners uit het sociale domein.

Zwangeren worden niet alleen gescreend, maar zij en de zorgprofessional ontvangen ook een zorgadvies. Nadat de zwangere de vragen online heeft ingevuld, verschijnt er direct in beeld of zij bijvoorbeeld in aanmerking komt voor extra psychiatrische en/of psychosociale begeleiding tijdens de zwangerschap. Dit advies kan de zwangere met de verloskundige of gynaecoloog bespreken, waarna verwijzing indien nodig kan plaatsvinden.   

De Mind2Care is in meerdere talen beschikbaar. 

De kosten voor gebruik van de Mind2Care vragenlijst zijn afhankelijk van de grootte van het VSV. De kosten zijn noodzakelijk voor beheer/onderhoudskosten en helpdesk. Voor meer informatie over kosten voor je VSV: neem contact op met KindOnline via info@mijnkind.online of tel.030-3690825 

Zie ook Digitaal spreekuur Mind2Care  

Klik hier voor achtergrondinformatie en instructiefilmpjes hoe je de Mind2Care gebruikt via MijnKind.online

Meer informatie bij  Mind2care.nl email info@mind2care.nl