Zorggegevens.nl uitgebreid met zoekfunctie geboortezorg

15 december 2022

Zorggegevens.nl is een wegwijzer naar databronnen over de volksgezondheid in Nederland. Deze databronnen zijn bijvoorbeeld patiëntenregistraties, enquêtes, monitors en langlopende onderzoeken. Recent is, in overleg met Zorginstituut Nederland, de categorie Geboortezorg toegevoegd, net als een aantal nieuwe databronnen rondom dit onderwerp. In totaal zijn er nu 21 databronnen rondom geboortezorg beschikbaar.

Zorggegevens.nl zorgt voor een overzicht van beschikbare databronnen van Nederlandse onderzoeksorganisaties en openbare databanken. Professionals in de zorg, onderzoekers, beleidsmakers en studenten kunnen hier gebruik van maken.

Zorggegevens.nl is door het RIVM ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS. Bekijk hier het nieuwsbericht bij de RIVM.

Schematische weergave datastromen geboortezorg

De Geboortezorg is netwerkzorg. Hiervoor is intensieve informatie uitwisseling noodzakelijk zowel voor het primaire zorgproces als voor de secundaire processen als kwaliteitregistrate, financiering etc.

In bijgaand plaatje uit december 2021 is in kaart gebracht hoeveel gegevensuitwisselingen tussen zorgverleners onderling, tussen zorgverleners en cliënten en tussen beide en de verschillende registraties er wel niet plaatshebben. Niet vreemd dat goede afstemming van de verschillende systemen op elkaar enorm belangrijk is maar tegelijkertijd ook een complexe opdracht.

Datastromen geboortezorg

Lees ook

1 februari 2024
Gegevensuitwisseling

PGO in de geboortezorg live!

Maandag 22 januari werd het startsein gegeven voor het PGO in de geboortezorg door de zwangere Anne Talman en echoscopist...
27 november 2023
Gegevensuitwisseling

Livegang PGO Geboortezorg & PGO informatiepunt

Op maandag 22 januari 2024 organiseert Gerrit, de RSO in Noord-Nederland, de feestelijke livegang van PGO's in de geboortezorg in...
13 november 2023
Gegevensuitwisseling

Overeenstemming leveranciers VIS-en en partnerschappen over samenwerking digitale gegevensdeling.

Vrijdag 10 november hebben de regionale partnerschappen van VIPP Babyconnect en leveranciers Onatal en Orfeus overeenstemming bereikt over de samenwerking...