PGO in de geboortezorg live!

1 februari 2024

Maandag 22 januari werd het startsein gegeven voor het PGO in de geboortezorg door de zwangere Anne Talman en echoscopist Rinke Pleging. In het Abe Lenstra stadion in Heerenveen werd gevierd dat de zwangeren hun eigen gegevens vanuit de zorgverleners in de geboortezorgketens kunnen inzien in een PGO. Deze feestelijke bijeenkomst werd georganiseerd door Babyconnect Noord-Nederland, een partnerschap van RSO GERRIT, ROS Friesland en RSO Zorgnetoost.

Brigitta Westgren, directeur en plaatsvervangend directeur-generaal Curatieve Zorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), benadrukte tijdens deze bijeenkomst nog eens het belang van PGO’s. “Het is niet alleen een luxe om als burger meer inzicht in en regie op je eigen gezondheid te hebben, het is ook noodzaak. De druk in de zorg loopt op, door vergrijzing neemt dit alleen maar verder toe. We moeten de zorg efficiënter inrichten en het helpt als je als cliënt of patiënt alleen de zorg vraagt die daadwerkelijk nodig is. PGO’s in de geboortezorg is daar een mooi voorbeeld van.” Lees meer op de website van Gerrit.

Voordelen van PGO in de praktijk

De Patiënfederatie Nederland en het programmabureau hebben een video ontwikkeld om de voordelen van het PGO vanuit de cliënt en de zorgverlener te benadrukken:

Heb je vragen over het PGO? Stel deze dan aan het PGO-informatiepunt. Dit informatiepunt is er voor zowel cliënten als zorgprofessionals.


Lees ook

27 november 2023
Gegevensuitwisseling

Livegang PGO Geboortezorg & PGO informatiepunt

Op maandag 22 januari 2024 organiseert Gerrit, de RSO in Noord-Nederland, de feestelijke livegang van PGO's in de geboortezorg in...
13 november 2023
Gegevensuitwisseling

Overeenstemming leveranciers VIS-en en partnerschappen over samenwerking digitale gegevensdeling.

Vrijdag 10 november hebben de regionale partnerschappen van VIPP Babyconnect en leveranciers Onatal en Orfeus overeenstemming bereikt over de samenwerking...
6 juli 2023
Gegevensuitwisseling

Wegiz vanaf 1 juli in werking

De Wet Electronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Wegiz) is op 1 juli ingegaan. Dat betekent dat zorgaanbieders wettelijk verplicht worden om zorggegevens electronisch uit te wisselen.