Workshop implementatie prenataal huisbezoek JGZ

24 augustus 2022

Op 1 juli 2022 ging de wijziging van de Wet publieke gezondheid in, waarin staat dat alle gemeenten een prenataal huisbezoek door de jeugdgezondheidszorg aan zwangeren en/of hun gezinnen in een kwetsbare situatie (PHB JGZ) moeten aanbieden. Om de samenwerking tussen de lokale partijen rondom het prenatale huisbezoek te versterken hebben het NCJ en CPZ in opdracht van VWS een workshop ontwikkeld. Deze workshop heeft als doel de professionals te informeren en de lokale samenwerking te stimuleren rond de implementatie van het prenatale huisbezoek. De workshop is tijdens een webinar live in gebruik genomen. Het hele webinar is terug te kijken en in de eigen regio of lokaal te gebruiken.

Hoe de workshop in je eigen regio te gebruiken?

De workshop is zo opgezet dat je het (voorál!) in je eigen regio kunt gebruiken. Om dit goed te doen is er een handzame handleiding gemaakt die je stap voor stap door de workshop leidt. Je vind deze handleiding in onze wegwijzer Kansrijke Ontmoeten via deze link: slimme handleiding workshop implementatie prenataal huisbezoek JGZ.

Het webinar en alle filmfragmenten kun je ook los terugkijken, maar uiteraard vind je in de handleiding ook de links naar de bijbehorende fragmenten.

Voor een lokale bespreking  is het verstandig om een gespreksleider aan te wijzen, die het webinar vooraf integraal zal bekijken.


Lees ook

1 juni 2023
Preventie

Toolkit Preventie postpartum depressie

Hoe kun je als professional helpen bij het voorkomen van depressie bij vrouwen die zwanger of net bevallen zijn? Hiervoor...
1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.