Terugkijken webinar: Het prenataal huisbezoek JGZ komt eraan

Overzicht
Home > nieuws > Terugkijken webinar: Het prenataal huisbezoek JGZ komt eraan

Donderdag 18 november jl. presenteerde het CPZ een webinar over het prenataal huisbezoek JGZ. Gemeenten zijn vanaf 1 juli 2022 verplicht een huisbezoek aan zwangeren en gezinnen in kwetsbare situaties uitgevoerd door JGZ aan te bieden.

Vertraging invoering

De wettelijke verplichting voor gemeenten om een huisbezoek voor kwetsbare situaties aan te bieden zou oorspronkelijk per 1 januari 2022 ingaan. Twee weken geleden werd duidelijk dat de politieke werkelijkheid van vandaag op sommige dossiers voor enige vertraging zorgt. De invoering van het prenataal huisbezoek door de JGZ is één van die vertraagde dossiers. De nieuwe inwerkingtreding van het wetsvoorstel wordt daarom 1 juli 2022.

Webinar

In dit webinar sprak Marlies Buurman (CPZ) met Elle Struijf, Gerdien Halfman (Kraamzorg Zuid-Gelderland), Jeske Kooijman (gynaecoloog St. Antonius Ziekenhuis) en Floor Erlings (verloskundige) over het nut van een prenataal huisbezoek, het belang van een goede samenwerking in de geboortezorgketen (Verloskunde, kraam en JGZ) en de kansen die het prenataal huisbezoek biedt in het verstevigen van de samenwerking tussen met medisch en sociaal domein. 

Het webinar kun je nu terugkijken:

Een Q&A van dit webinar wordt zo spoedig mogelijk op deze pagina toegevoegd.