Brief CPZ aan kamerleden: svz rond zwangerschap en geboorte

25 november 2019

Het CPZ heeft input gestuurd naar de Tweede Kamer over de stand van zaken rond zwangerschap en geboorte.

In de brief zoomen we in op de noodzaak van verdere daling van de perinatale sterfte, verbetering van kwaliteit, juiste zorg op de juiste plek en verbinding met het sociale domein. Ook uiten we onze zorgen over de capaciteitsproblematiek, de randvoorwaarden voor de implementatie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg en de balans tussen investeringen prenatale screening enerzijds en reguliere geboortezorg anderzijds.

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving in het nieuws over dit onderwerp publiceerde CPZ op 21 november een statement. Lees het hier.


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...