Monitor Integrale Geboortezorg – 2021/2022

26 juni 2023

Sinds de introductie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg (ZIG) volgt het CPZ de voortgang van de implementatie en de ontwikkelingen van de integrale geboortezorg. Hiertoe voert het CPZ jaarlijks een monitor uit. Deze integrale geboortezorg (IG) monitor bestaat uit twee onderdelen: een enquête en gesprekken met bestuurders van VSV’s en IGO’s, In totaal hebben bestuurders van 60 VSV’s de enquête ingevuld en is met 70 VSV’s een gesprek gevoerd. De combinatie van een enquête en aanvullende gesprekken levert een rijk beeld op van de voortgang, zorgen, knelpunten, vraagstukken en ondersteuningsbehoefte in het veld rond integrale geboortezorg.

Op dit moment vindt de IG-monitor 2023 plaats,  de gesprekken zijn gaande. We hopen/verwachten eind 2023 een nieuw rapport het licht te kunnen laten zien.


Lees ook

21 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Voorlichtingscampagne vitamine K

Op 21 oktober is de voorlichtingscampagne gestart over het gebruik van vitamine K bij pasgeboren baby's. Deze campagne richt zich...
17 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Nieuw op Kennisnet: Kerncijfers geboortezorg

Wist je dat er in augustus 2024 14.828 kinderen geboren zijn? Of dat er in 2021 een piek te zien...
17 oktober 2024

Webinar “Eén glaasje kan toch wel?”: Waarom het cruciaal is om het gesprek over een alcoholvrije zwangerschap aan te gaan.

“Een glaasje kan toch geen kwaad?” Het is een veelgehoorde opmerking, maar wist je dat alcoholgebruik voor, tijdens en na...