Nieuws Zorginstituut Nederland ontwikkelt ...

Zorginstituut Nederland ontwikkelt nieuw model ‘samen leren en ontwikkelen’ voor een goede samenwerking

21 februari 2023

In dit nieuwe model voor netwerkvorming, samenwerking en samen leren en ontwikkelen benoemt Zorginstituut Nederland de factoren en feedbackmechanismen voor een goede samenwerking in de zorg. Het is een dynamisch model om samenwerking met regelmaat te evalueren en te versterken waarbij elkaar opzoeken en leren kennen belangrijk zijn om een goede samenwerking tot stand te laten komen.

Het model is voortgekomen uit resultaten van onderzoek door het Zorginstituut waarbij de regionale samenwerking is onderzocht in de Nederlandse intensivecaresector. Met dit model wil het Zorginstituut de doorontwikkeling van netwerken in de zorg stimuleren en regionale samenwerking ondersteunen.


Lees ook

23 maart 2023
CPZ algemeen nieuws

Interview met bestuursvoorzitter Marjolein ten Kroode

Sinds 1 oktober 2022 is Marjolein ten Kroode onafhankelijk bestuursvoorzitter van het College Perinatale Zorg. Gedurende haar loopbaan heeft ze...
22 maart 2023
Cliëntparticipatie

Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan als multidisciplinaire leer- en verbetergroep met je collega’s en cliënten.
22 maart 2023
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief over voortgang en 1e wapenfeiten Integraal Zorgakkoord (IZA)

De Ministers Kuipers, Helder en staatssecretaris Van Ooijen informeren de Tweede Kamer de over de voortgang van het Integraal Zorgakkoord. De Kamerbrief bevat vooral heel veel procesafspraken die gemaakt zijn, ambities die zijn omarmd door partijen, verkenningen die in uitvoering staan en beloften die in het tweede kwartaal van dit jaar ingelost gaan worden.