Webinar Waardegedreven Zorg 28 september 19:30 - 21:00 uur

Overzicht
Home > nieuws > Webinar Waardegedreven Zorg 28 september 19:30 - 21:00 uur
Waarom belangrijk?

Op 28 september van 19:30 tot 21:00 bespreken Caroline van Weert (CPZ) en Arie Franx (Erasmus MC, Linnean Initiatief) de belangrijkste ontwikkelingen rond waardegedreven zorg. De avond wordt afgetrapt met een presentatie van Arie Franx: Wáárom is waardegedreven zorg zo belangrijk en hoe komen we aan uitkomsten die “er echt toe doen”?

Resultaten BUZZproject en Santeonprogramma

Vervolgens worden de resultaten van twee grote programma’s gepresenteerd: het project Bespreken Uitkomsten van Zorg met de Zwangere (BUZZ) en het Santeonprogramma ‘Samen Beter’.

Hiske Ernst zal de resultaten van het BUZZ-project, waarin ‘samen beslissen’ centraal staat, laten zien. Vervolgens delen Coco Levendag (Santeon) en Mariëlle van Pampus (OLVG) hun learnings en ervaringen rond het Santeonprogramma ‘Samen Beter’, een progranna waarbij de focus ligt op leren en verbeteren.

Handvaten voor ‘samen beslissen’ en ‘leren en verbeteren’

De successen zullen voorbij komen, maar ook zullen de valkuilen worden besproken. De ‘hoe-‘vraag zal zeker niet onbesproken blijven: nu we al deze resultaten hebben, hóe gaan we het leren en verbeteren en het samen beslissen dan daadwerkelijk organiseren?

We bieden het laatste kwartier van de sessie de mogelijkheid om in breakoutsessies uiteen te gaan en gericht je vragen aan ofwel de projectleiders van BUZZ ofwel de prorgrammaleiders van het Santeonproject te stellen.

Het webinar zal live worden gestreamd vanuit Podium Hogewoerd en is online en gratis toegankelijk. Meld je nu aan!

Over de sprekers:

Arie Franx is gynaecoloog en hoogleraar verloskunde in het Erasmus MC, met als leeropdracht de levensloopbenadering van foetale ontwikkeling en maternale gezondheid. Hij werkt aan de ontwikkeling en implementatie van waardegedreven zorg binnen het Erasmus MC als lid van de stuurgroep waardegedreven zorg, en binnen en buiten Nederland als medeoprichter en co-voorzitter van het Linnean Initiatief (www.linnean.nl) en als consultant. Arie was de voorzitter van de werkgroep die voor het International Consortium for Health Outcome Measurement (ICHOM), dat de uitkomstenset Zwangerschap en geboorte ontwikkelde.

Hij is lid van het kernteam van het BUZZ-consortium dat deze uitkomstenset implementeert voor samen beslissen, leren en verbeteren en uitkomstgerichte bekostiging in 7 VSV’s in Nederland. Arie is lid van het bestuur van het College Perinatale Zorg, op voordracht van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.

Hiske E. ErnstSmelt is een ervaren projectleider, werkzaam bij de afdeling Verloskunde & Gynaecologie van het Erasmus MC Rotterdam. Rode draad in haar projecten is het verbeteren van gezondheidsuitkomsten van zwangere vrouwen en het verbeteren van de samenwerking tussen het medische en sociale domein. Als projectleider van het BUZZ-project heeft zij afgelopen jaren waardegedreven zorg in de geboortezorg geïntroduceerd. Tevens is Hiske voorzitter van het District Verloskundig Platform regio Rijnmond.

Mariëlle van Pampus is werkzaam bij OLVG als gynaecoloog-perinatoloog. Haar wetenschappelijke projecten hebben altijd het verbeteren van de kwaliteit van zorg als doel. Vanaf de start van het Value Based Healthcare Geboortezorg traject is zij betrokken als medisch leider, dit doet zij samen met het Martini ziekenhuis. In de afgelopen vier jaar hebben ze verbeteringen samen met de vijf andere Santeon ziekenhuizen geïmplementeerd; het levert een mooie samenwerking op. Daarnaast is Mariëlle binnen het OLVG bezig met eigen verbeteringen, zoals het bespreken van data binnen de eigen vakgroep. Bijvoorbeeld middels sectio en fluxus audits.

Coco Levendag is al 4 jaar werkzaam bij Santeon als senior adviseur waardegedreven zorg binnen het ‘Samen Beter’-programma. Samen met de 7 Santeon-ziekenhuizen worden data vergeleken en processes op het gebied van leren & verbeteren opgezet. Dit doen ze voor 15 specialismen of aandoeningen, waaronder geboortezorg. Van uitkomsten zoals secundaire keizersnede tot aan PROMs vragenlijsten worden in verbeterteams besproken. Deze verbeterteams bestaan uit verpleegkundigen, verloskundigen, gynaecologen, projectleiders, data-analisten en nog veel meer. Zo blijven ze continue spiegelen en de zorg verbeteren!

Aanmelden kan via onderstaande button: