Van ontmoeting naar kruisbestuiving; koepelorganisaties leren van elkaar

21 maart 2019

Met veel plezier ontving het CPZ Corrine Brinkman, coördinator ontwikkeling en implementatie en Annemarie Winckers, secretaris beleid en bestuur van de Nederlandse Diabetes Federatie. Het bezoek was zowel leerzaam als inspirerend.

Beide koepelorganisaties hebben de intentie om kennis en best practices te delen. Marleen Kruijt en Caroline Kalf van CPZ noemen de Zorgstandaard als voorbeeld: “Ook de Diabetes Federatie hanteert een zorgstandaard. Voor CPZ is het zeer leerzaam te horen wat er elders speelt.” Annemarie Winckers en Corinne Brinkman hebben op hun beurt met grote belangstelling gekeken naar de opzet van onze Implementatietool. Ze waren onder de indruk van de koppeling die per onderdeel wordt gemaakt tussen gerichte informatie uit de zorgstandaard, de bijbehorende regelgeving, best practices uit het veld en aanvullende informatie zoals bijvoorbeeld is gedeeld tijdens een digitale spreekuren.


Lees ook

30 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Interview met oud-bestuurslid Joël Gijzen

‘Toewerken naar integrale geboortezorg is een gecompliceerde opdracht, de faciliterende en aanjagende rol van het CPZ is belangrijk in dit...
24 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders mei 2023

Tijdens de informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders wordt je bijgepraak over enkele belangrijke thema's uit de integrale geboortezorg.
23 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Jan Berkelmans nieuw bestuurslid CPZ

Recent nam Joël Gijzen afscheid als bestuurslid. Hij wordt opgevolgd door Jan Berkelmans. Achtergrond Jan werkt bij zorgverzekeraar ONVZ en...