Save the date: 1 juli 20.15 - 21.00 uur: Digitaal spreekuur over waardengedreven zorg; uitkomstindicatoren en het BUZZ-project.

22 mei 2019

In dit digitaal spreekuur gaan Hiske Ernst, projectleider Erasmus MC en Bas Nij Bijvank, gynaecoloog en perinatoloog Isala, in op diverse vragen rondom uitkomstindicatoren, cliëntervaringen en “Samen Beslissen”.

Aan bod komen vragen over het doel van Waardengedreven zorg (Value Based Care), de meerwaarde van een set uitkomstindicatoren voor de geboortezorg en de rol die cliëntervaringsmetingen PREMs en PROMs daarbij spelen.

In het onderzoeksproject “Bespreken Uitkomsten Zwangerschap met de Zwangere” (BUZZ) waaraan 7 VSV’s deelnemen wordt de internationale uitkomstindicatorenset van ICHOM getest voor de Nederlandse situatie. De set bestaat uit een aantal vragen over uitkomsten van zorg en de ervaringen van de vrouw. Onderzoeksvraag is: Kunnen cliëntervaringsmetingen en zorginhoudelijke indicatoren, die real time beschikbaar zijn voor het gesprek met de zwangere in de spreekkamer, daadwerkelijk bijdragen aan het proces van “Samen Beslissen”? En welke indicatoren zijn dan belangrijk? En welke indicatoren zijn relevant voor kort-cyclisch verbeteren in de praktijk?

Heb je nu al vragen die zeker niet mogen ontbreken? Mail ze naar sabinevanaken@collegepz.nl Hoe meer input we vóór het digitaal spreekuur hebben, hoe beter we het kunnen inrichten!


Lees ook

23 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Webinar Passende zorg en geboortezorg terugkijken

Bekijk het gesprek met Jan Kremer terug over passende geboortezorg. Waarom is het nodig en wat kunnen we doen? Een inspirerend gesprek
6 april 2023
Kwaliteit

Indicatorscores Integrale geboortezorg 2021 beschikbaar

De indicatorenset integrale geboortezorg over verslagjaar 2021 is gepubliceerd door het Zorg Instituut.
6 april 2023
Kwaliteit

Verzoek tot uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

De leden van de werkgroep indicatoren integrale geboortezorg (KNOV, Bo geboortezorg, NVOG, NVK, Federatie van VSV’s, Patiëntenfederatie Nederland, ZN en...