PIL verwerkt in strakszwangerworden.nl

1 november 2018

De medische onderwerpen uit de Preconceptie Indicatie lijst (PIL) zijn vertaald voor aanstaande ouders en verwerkt in twee bestaande, succesvolle kanalen richting vrouwen en mannen met een kinderwens. Het Erfocentrum en VSOP hebben dit in het kader van de implementatie van de PIL gedaan. De websites www.strakszwangerworden.nl en www. zwangerwijzer.nl zijn hier nu op aangepast en geactualiseerd. Beide kanalen bereiken gezamenlijk jaarlijks meer dan 100.000 vrouwen met een kinderwens (of heel vroeg in de zwangerschap).

In april 2014 is op initiatief van College Perinatale Zorg (CPZ) gestart met de ontwikkeling van een multidisciplinaire kwaliteitsstandaard: de Preconceptie Indicatie lijst(PIL). De PIL beschrijft op hoofdlijnen de inhoud van preconceptiezorg, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van bestaande richtlijnen. Doel van de PIL is om gebruik van preconceptiezorg te vergroten en de zorg meer uniform te laten zijn. In 2018 is de PIL in definitieve vorm gereed gekomen, maar was er niet voorzien in een patiënten versie. Dit terwijl de inhoud van de PIL voor (aanstaande) ouders enorm relevant is.

Verwerking niet-medische factoren tot cliëntversie

Dit jaar nog gaan we starten met de vertaling van de niet-medische onderwerpen uit de PIL (Arbeidsomstandigheden  en Leefstijlfactoren), zodat binnenkort alle belangrijke informatie uit de PIL op een gebruikersvriendelijke manier is verwerkt in de genoemde websites.

Benieuwd naar strakszwangerworden.nl?

Strakszwangerworden.nl is dé website voor preconceptievoorlichting. De website is tot stand gekomen na samenwerking met alle relevante beroepsgroepen. 


Lees ook

17 mei 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK'

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.
10 mei 2023
Kansrijke Start

Webinar CenteringZorg en Kansrijke Start

Op dinsdag 25 april organiseerden wij van 20:00 tot 21:00 uur, live vanuit de studio, het webinar CenteringZorg en Kansrijke...