PIL verwerkt in strakszwangerworden.nl

1 november 2018

De medische onderwerpen uit de Preconceptie Indicatie lijst (PIL) zijn vertaald voor aanstaande ouders en verwerkt in twee bestaande, succesvolle kanalen richting vrouwen en mannen met een kinderwens. Het Erfocentrum en VSOP hebben dit in het kader van de implementatie van de PIL gedaan. De websites www.strakszwangerworden.nl en www. zwangerwijzer.nl zijn hier nu op aangepast en geactualiseerd. Beide kanalen bereiken gezamenlijk jaarlijks meer dan 100.000 vrouwen met een kinderwens (of heel vroeg in de zwangerschap).

In april 2014 is op initiatief van College Perinatale Zorg (CPZ) gestart met de ontwikkeling van een multidisciplinaire kwaliteitsstandaard: de Preconceptie Indicatie lijst(PIL). De PIL beschrijft op hoofdlijnen de inhoud van preconceptiezorg, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van bestaande richtlijnen. Doel van de PIL is om gebruik van preconceptiezorg te vergroten en de zorg meer uniform te laten zijn. In 2018 is de PIL in definitieve vorm gereed gekomen, maar was er niet voorzien in een patiënten versie. Dit terwijl de inhoud van de PIL voor (aanstaande) ouders enorm relevant is.

Verwerking niet-medische factoren tot cliëntversie

Dit jaar nog gaan we starten met de vertaling van de niet-medische onderwerpen uit de PIL (Arbeidsomstandigheden  en Leefstijlfactoren), zodat binnenkort alle belangrijke informatie uit de PIL op een gebruikersvriendelijke manier is verwerkt in de genoemde websites.

Benieuwd naar strakszwangerworden.nl?

Strakszwangerworden.nl is dé website voor preconceptievoorlichting. De website is tot stand gekomen na samenwerking met alle relevante beroepsgroepen. 


Lees ook

21 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Voorlichtingscampagne vitamine K

Op 21 oktober is de voorlichtingscampagne gestart over het gebruik van vitamine K bij pasgeboren baby's. Deze campagne richt zich...
17 oktober 2024
Kansrijke Start

Conferentie Kansrijke Start – Samen maken wij het verschil

De conferentie Kansrijke Start - Samen maken we het verschil op 9 oktober 2024 begon op een inspirerende noot met...
16 oktober 2024
Preventie

Bekostigingswijzer preventie in de geboortezorg

In deze bekostigingswijzer vind je een overzicht van preventieve zorg en ondersteuning voor (aanstaande) ouders die bekostigd worden vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet...