Nieuws Meld je aan voor de training Samen ...

Meld je aan voor de training Samen Beslissen in de geboortezorg (Amsterdam UMC)

12 oktober 2021

Wil je jezelf als geboortezorg professional verder ontwikkelen in Samen Beslissen (shared decision-making) en daarmee direct een bijdrage leveren aan het verbeteren van de integrale geboortezorg?

Het Amsterdam UMC ontwikkelt een digitale tool en een training voor professionals om Samen Beslissen in de integrale geboortezorg te ondersteunen, waarbij extra aandacht is voor het thema gezondheidsvaardigheden. De training wordt ontwikkeld binnen het project ‘Shared decision-making in integrated maternity care’ (Shared Mind).

De eerste training wordt georganiseerd op 30 november van 12:00 tot 15:00 uur in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Deelname aan de training bestaat uit drie onderdelen, namelijk tweemaal online simulatiegesprekken met twee actrices (voorafgaand met aanvullend interview en na de training) en de fysieke trainingsbijeenkomst zelf.

Verloskundigen en gynaecologen worden daarnaast ook gevraagd om de geleerde vaardigheden en digitale tool in de praktijk toe te passen en zowel voor de eerste simulatiegesprekken als na de training een korte vragenlijst in te vullen en uit te zetten onder vier cliënten.

Voor wie is de training ontworpen?

De training is bedoeld voor geboortezorgprofessionals die zwangere of recent bevallen vrouwen begeleiden, zoals verloskundigen, gynaecologen, arts-assistenten, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en kraamverzorgers.

Aanmelden via: Laxsini Murugesu (l.murugesu@amsterdamumc.nl).
De training zal meerdere keren worden gegeven. Mocht 30 november niet schikken, dan kun je je alsnog aanmelden en word je ingedeeld bij één van de volgende sessies.

Laxsini Murugesu, PhD student

mede namens Dr. Mirjam Fransen, Dr. Olga Damman
Afdeling Public and Occupational Health (POH)
Amsterdam UMC, Locatie AMC


Lees ook

11 mei 2022
Cliëntparticipatie

Verbinding tussen moederraden!

Via het Landelijk Platform Moederraden worden kennis en ervaringen uitgewisseld tussen zo’n 20 moederraden onderling. Is de moederraad van jouw...
9 maart 2022
Cliëntparticipatie

Kennis uit ZonMw programma Zwangerschap en geboorte

Het ZonMw-programma Zwangerschap en geboorte levert sinds 2011 kennis voor betere integrale zorg voor moeder en kind. In deze publicatie een overzicht van opgedane kennis en een overzicht van de verschillende projecten.
23 februari 2022
Cliëntparticipatie

Nieuw design website allesoverzwanger.nl

De voorlichtingswebsite www.allesoverzwanger.nl is in een nieuw jasje gestoken! Op deze website vindt de zwangere betrouwbare, toegankelijke en eenduidige informatie...