Janine Kliphuis nieuw bestuurslid CPZ

25 november 2020

Met het vertrek van Ginel van Weering ontstond een opening aan de bestuurstafel. Met de komst van Janine Kliphuis is een nieuwe, sterke vertegenwoordiging namens Bo Geboortezorg gevonden.

Achtergrond

Janine heeft een achtergrond als verpleegkundige maar is al jaren als bestuurder actief. Janine kent, met haar ervaring in managementfuncties in het ziekenhuis, patiënten-consumenten organisaties, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg, als toezichthouder in de GGZ en Jeugdzorg en sinds enkele jaren als bestuurder in de Geboortezorg (Kraamzorg), de zorg zeer goed.

Hart voor integrale geboortezorg

Een van de drijvers van Janine Kliphuis is het verbeteren van de samenwerking tussen professionals in de geboortezorg om zo de kwaliteit van zorg rondom de cliënt te versterken. Die drijver is niet de enige affiniteit met integrale geboortezorg, Janine is bestuurlijk vertegenwoordigd in een drietal IGO’s. “De afgelopen jaren heb ik zitting gehad in het bestuur van Bo Geboortezorg. De stap naar het bestuur van het CPZ is een leuke en interessante nieuwe uitdaging om landelijk naar de verbinding te zoeken en een connectie te maken tussen de ontwikkelingen in de regio’s en de doorgaande lijn van de geboortezorg met de Jeugdgezondheidszorg, het sociale domein. Ik heb er zin in!”


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...