Jan Berkelmans nieuw bestuurslid CPZ

23 mei 2023

Recent nam Joël Gijzen afscheid als bestuurslid. Hij wordt opgevolgd door Jan Berkelmans.

Achtergrond

Jan werkt bij zorgverzekeraar ONVZ en heeft daarvoor in verschillende functies gewerkt bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Bij ONVZ is hij onder andere verantwoordelijk voor beleid en zorginkoop. Daarnaast is hij bestuurslid bij de Stichting Sociaal Geneeskundige Opleidingen en lid van het Algemeen Bestuur van het Capaciteitsorgaan.

Hart voor integrale zorg en preventie rondom zwangerschap en geboorte

De afgelopen jaren heeft Jan zich als lid van de Deelnemersraad van het CPZ goed kunnen verdiepen in de actuele vraagstukken en uitdagingen op het vlak van perinatale zorg. Als bestuurslid zal hij zich blijven inzetten voor verdere verbetering van deze zorg. Jan zegt hierover: “Er zijn al veel stappen gezet in het verbeteren van de zorg rondom zwangerschap en geboorte. De betrokkenheid en bevlogenheid van de betrokken zorgprofessionals is groot. Het feit dat de geboortezorg dwars door de eerste- en tweedelijnszorg loopt, maakt het niet altijd makkelijk om snel en in gezamenlijkheid stappen te zetten. Dat is wel nodig. Ik denk in mogelijkheden en zal als CPZ bestuurslid een bijdrage leveren aan verbinding tussen alle betrokken partijen en verwacht dat mijn NZa-achtergrond en huidige plek in de zorgverzekeraarswereld helpend zal zijn in het vinden van oplossingen.”


Lees ook

1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Vacature beleidsondersteuner CPZ

vacature beleidsondersteuner
1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders mei 2023 terugkijken

Tijdens de informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders wordt je bijgepraak over enkele belangrijke thema's uit de integrale geboortezorg.
30 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Interview met oud-bestuurslid Joël Gijzen

‘Toewerken naar integrale geboortezorg is een gecompliceerde opdracht, de faciliterende en aanjagende rol van het CPZ is belangrijk in dit...