Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

22 maart 2023

Leren van wat goed gaat door multidisciplinaire intervisie met cliënten

Met de intervisie toolkit, eindproduct van de SWING-studie van Amsterdam UMC, kunnen zorgverleners zelf aan de slag met een multidisciplinaire leer- en verbetergroep. Doel is op systematische wijze kwaliteistverbeteringen te realiseren binnen je VSV.

In intervisie- en themabijeenkomsten reflecteren zorgverleners, cliënten en onderzoekers op casussen en ervaringen uit de alledaagse zorgpraktijk, om te leren van en met elkaar en gezamenlijk verdere aanbevelingen en verbeteracties vorm te geven.

Intervisie kost weliswaar tijd en geld maar het levert ook veel op! Denk aan: bewuster handelen, keuzes maken en samenwerken, leren van en met elkaar en meer werkplezier. Het is dan ook niet alleen nuttig maar vooral ook erg leuk! En een belangrijke investering in de geboortezorg van nu en in de toekomst.

Wat biedt de Intervisie Toolkit allemaal?

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met je collega’s en cliënten.

  1. Uitleg over achtergrond en doel van de SWING-studie, over de aanpak en natuurlijk ook over de opbrengsten van intervisie voor de geboortezorg.
  2. Praktische, printbare praktijkkaarten die je van A tot Z door het intervisieproces helpen; van het samenbrengen van de groep tot het voeren van het gesprek zelf met behulp van deze praatplaat.

Veel succes met jullie eigen multidisciplinaire leer- en verbetergroep!


Lees ook

1 juni 2023
Cliëntparticipatie

Informatiebijeenkomst pilot geboortezorgplan

Geboortezorgpartijen zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor
1 juni 2023
Kwaliteit

VOICE Studie: Community of practice compleet

Met 4 VSV’s en 2 IGO’s gaat de VOICE studie de volgende fase in. Deze 6 samenwerkingsverbanden in de geboortezorg...
23 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Webinar Passende zorg en geboortezorg terugkijken

Bekijk het gesprek met Jan Kremer terug over passende geboortezorg. Waarom is het nodig en wat kunnen we doen? Een inspirerend gesprek