Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

22 maart 2023

Leren van wat goed gaat door multidisciplinaire intervisie met cliënten

Met de intervisie toolkit, eindproduct van de SWING-studie van Amsterdam UMC, kunnen zorgverleners zelf aan de slag met een multidisciplinaire leer- en verbetergroep. Doel is op systematische wijze kwaliteistverbeteringen te realiseren binnen je VSV.

In intervisie- en themabijeenkomsten reflecteren zorgverleners, cliënten en onderzoekers op casussen en ervaringen uit de alledaagse zorgpraktijk, om te leren van en met elkaar en gezamenlijk verdere aanbevelingen en verbeteracties vorm te geven.

Intervisie kost weliswaar tijd en geld maar het levert ook veel op! Denk aan: bewuster handelen, keuzes maken en samenwerken, leren van en met elkaar en meer werkplezier. Het is dan ook niet alleen nuttig maar vooral ook erg leuk! En een belangrijke investering in de geboortezorg van nu en in de toekomst.

Wat biedt de Intervisie Toolkit allemaal?

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met je collega’s en cliënten.

  1. Uitleg over achtergrond en doel van de SWING-studie, over de aanpak en natuurlijk ook over de opbrengsten van intervisie voor de geboortezorg.
  2. Praktische, printbare praktijkkaarten die je van A tot Z door het intervisieproces helpen; van het samenbrengen van de groep tot het voeren van het gesprek zelf met behulp van deze praatplaat.

Veel succes met jullie eigen multidisciplinaire leer- en verbetergroep!


Lees ook

28 maart 2024
Cliëntparticipatie

Publiekswebsite over gezond zwanger worden

Op www.strakszwangerworden.nl staat veel informatie over belangrijke onderwerpen die met gezond zwanger worden te maken hebben. Ook kunnen mensen met een kinderwens...
20 maart 2024
Kwaliteit

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...
22 februari 2024
Kwaliteit

Verbeteringen werkproces PREM

Sinds 1 januari 2023 zijn we in de geboortezorg cliëntervaringen op een nieuwe, betere manier gaan meten. Inmiddels zijn we...