Vacature projectleider Kansrijke Ontmoetingen  

(32-36 uur per week, t/m dec 2024)

Het CPZ is per direct op zoek naar een enthousiaste projectleider

Het actieprogramma Kansrijke Start van het Ministerie van VWS bevat maatregelen om elk kind in Nederland een zo goed mogelijke start te geven. De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een optimale kans op een goede en gezonde toekomst. Nog te veel kinderen hebben geen goede start. Het goed kunnen bereiken en beter begeleiden van kwetsbare gezinnen is daarom een belangrijke ambitie uit het actieprogramma Kansrijke Start.

Vanuit het actieprogramma Kansrijke Start van VWS voert het CPZ sinds 2019 het project Kansrijke Ontmoetingen uit. Een van de belangrijkste pijlers van het actieprogramma Kansrijke Start is de verbinding tussen de lokale partners in het sociaal en medisch domein te stimuleren. Het project Kansrijke Ontmoetingen geeft hier vanuit het perspectief van de geboortezorg invulling aan. Het project focust op het leggen en versterken van verbindingen op landelijk, regionaal en lokaal niveau tussen de geboortezorg en sociaal domein..

Dit project loopt t/m 2024. Wegens het aanstaande vertrek van de huidige projectleider zijn wij op zoek naar een nieuwe duizendpoot.

Functieomschrijving

Je draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het project Kansrijke ontmoetingen van het CPZ. Je wordt hierbij ondersteund door een ervaren projectondersteuner en werkt in nauwe samenwerking en afstemming met de Sr. beleidsadviseur preventie en afdeling communicatie van het CPZ.

Dit houdt o.a. het volgende in:

 • Je onderhoudt een netwerk van relevante landelijke en regionale contacten;
 • je houdt de ontwikkelingen op het gebied van kansrijke start, geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en aanpak gezondheidsverschillen bij en vertaalt deze naar adviezen voor de praktijk binnen het project Kansrijke Ontmoetingen;
 • je organiseert (veelal digitale) bijeenkomsten en begeleidt met beleidsmakers, landelijke geboortezorg-relevante partijen, geboortezorgprofessionals, de jeugdgezondheidszorg en het sociale domein, die bijdragen aan de verbinding maken tussen de geboortezorg en sociale domein t.b.v. een kansrijke start voor elk kind in Nederland;
 • je hebt gevoel voor politieke verhoudingen in het veld en belangen die spelen en creëren van draagvlak bij de landelijke geboortezorg (en jeugdgezondheidszorg) partijen;
 • je werkt samen met collega’s van het CPZ, maar ook van landelijke geboortezorgpartijen, jeugdgezondheidszorgpartijen en partijen zoals Pharos en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid die ook programma’s uitvoeren die bijdragen aan de Kansrijke start;
 • je zet je in voor het behalen van de gestelde doelen van het project en bewaakt het budget;
 • je rapporteert over de voortgang en legt verantwoording af aan de dossierhouder preventie bij het CPZ.

Functie-eisen

 • academisch werk- en denkniveau
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een landelijk of regionaal speelveld
 • ervaring met het werken in een regionale of landelijke netwerkorganisatie
 • beleidservaring in de geboortezorg en/of jeugdgezondheidszorg
 • resultaatgericht werken
 • flexibel koers houden
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • representatief, stressbestendig en benaderbaar
 • netwerker met gevoel voor bestuurlijk en politieke verhoudingen en creëren van draagvlak
 • zelfstandige teamplayer

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingedeeld in FWG-groep 65 (maximaal € 6.019,- bruto per maand bij fulltime dienstverband) van de CAO Ziekenhuizen. Het CPZ biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van het project tot 31 december 2024 voor 32 – 36 uur per week.

Solliciteren

Je kunt je motivatie en curriculum vitae tot 15 oktober 2023 mailen naar vacatures@collegepz.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlies Buurman via marliesbuurman@collegepz.nl of telefoonnummer 06-34823777.

Over het College Perinatale Zorg (CPZ)

Het College Perinatale Zorg (CPZ) is een netwerkorganisatie, opgericht door Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland. Met vele partijen binnen én buiten de geboortezorg zetten wij ons in voor integrale zorg en preventie rond zwangerschap en geboorte. Samen werken we aan de best mogelijke start voor elke zwangere, elk kind en elk gezin.