De VSV-spiegel

Alvorens je aan de slag gaat met het verder vormgeven van de samenwerking en de organisatie van je VSV, kan het zinnig zijn om eerst eens even realitycheck te doen: waar staan we eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen kan het samenwerkingsverband eerst de VSV-spiegel afnemen.

Dit uit twee online vragenlijsten bestaande instrument toont hoe de samenwerking verloopt binnen je VSV, in hoeverre het samenwerkingsverband geïntegreerd werkt en welke stappen er nog genomen moeten worden om hiertoe te komen.

De VSV-spiegel is ontwikkeld door het Jan van Es Instituut in samenwerking met het College Perinatale Zorg (CPZ). De spiegel wordt gratis aangeboden door het CPZ.

VSV Toolkit Professionalisering

Wanneer je verder wil met het ontwikkelen van je VSV op het gebied van organisatie, kun je gebruik maken van de VSV Toolkit. Met deze kit kun je aan de slag met de onderdelen die, volgens de uitkomsten, aandacht nodig hebben binnen jouw VSV. In de toolkit vind je praktische tools voor de verschillende elementen die van belang zijn bij het invoeren van integrale geboortezorg. Naar de VSV Toolkit.