Nieuw op kennisnet: Geboortezorg op de interactieve kaart

2 juli 2020

Met deze module Geboortezorglandschap brengen we organisaties in kaart om inzicht te geven en te verbinden met de verschillende landelijke en regionale organisaties in de geboortezorg. Door typen organisaties te combineren vind je gemakkelijk de relevante organisaties in de geboortezorg in jouw regio. Het Geboortezorglandschap van het CPZ biedt een dynamisch, grafisch overzicht van regionale organisaties in de geboortezorg. Daarnaast geeft het een overzicht van verschillende regionale en landelijke organisaties. Via de overzichtsblokken op de pagina navigeer je naar de organisatie van jouw keuze. Je gaat naar het Geboortezorglandschap door  te klikken op de link in het topmenu rechtsbovenaan elke pagina binnen kennisnetgeboortezorg.nl.

Regionale organisaties op de kaart

De dynamische landkaart biedt een grafisch overzicht waarbij verschillende organisaties op de landkaart worden weergegeven. Met deze unieke landkaart kun je verschillende typen organisaties combineren door ze aan te vinken in de legenda. Je ziet bijvoorbeeld in twee klikken in welk consortium een VSV ligt. Of in welk ROS of ROAZ gebied een VSV ligt. Door in de kaart te klikken op de organisatie of het gebied naar keuze vind je vervolgens de contactgegevens van de organisatie.

Regionale organisaties

Voor het eerst wordt naast een totaaloverzicht van VSV’s (71) ook inzicht gegeven in VSV’s die zich hebben ingeschreven als entiteit bij de Kamer van Koophandel en/of die hebben gekozen voor een integrale geboortezorgorganisatie met integrale bekostiging.

Met deze tool combineer je VSV’s met de landelijke consortia of bijvoorbeeld de ROS organisaties. Nergens zijn zoveel gegevens van relevante organisaties voor de geboortezorg beschikbaar en bovendien te combineren in een dynamische landkaart. Direct onder de landkaart navigeer je naar meer informatie over het type regionale organisatie.

Consortia

Ook de regionale consortia hebben een plek in het Geboortezorglandschap op kennisnetgeboortezorg.nl. Zowel via de grafische kaart als vanuit de overzichtspagina met consortia kun je naar een specifiek consortium. Daar vind je meer informatie over projecten en onderzoek, maar ook welke VSV’s vallen onder het consortium. Vanuit deze pagina navigeer je ook naar de eigen websites van de organisaties (consortium of VSV) indien beschikbaar.

Landelijk overzicht per categorie

Vanuit de homepage van de module Geboortezorglandschap kun je ook naar een overzicht van landelijke organisaties die actief zijn of raakvlak hebben met de geboortezorg. Deze zijn te vinden in de volgende categorieën:

Werkgroepen en consortia op het ‘oude’ kennisnetgeboortezorg

De overzichtspagina op het ‘oude’ kennisnetgeboortezorg blijft ook bestaan. Voor deze omgeving geldt dat je alleen toegang hebt als je deelnemer bent van kennisnetgeboortezorg.nl. Dat word je door je eenmalig in te schrijven. Deelnemers van kennisnetgeboortezorg.nl kunnen werkgroepen openen en daarin digitaal samenwerken, documenten delen en een agenda beheren. Je kunt je als deelnemer van kennisnetgeboortezorg.nl ook kenbaar maken als onderdeel van een specifieke VSV. Achter de log in kunnen deelnemers met elkaar in contact komen door een mail te sturen. Deze mogelijkheid biedt de nieuwe module Geboortelandschap niet. Ook blijven de pagina’s van de Consortia in de oude omgeving nog even bestaan. Te zijner tijd zullen we deze gaan opheffen.

Aanvullingen en wijzigingen Met het geven van overzicht, inzicht en informatie willen we mensen en organisties in de geboortezorg met elkaar verbinden. Ken je organisaties opgenomen moeten worden in het Geboortelandschap van CPZ? Geef deze door via communicatie@collegepz.nl. Zie je onverhoopt toch foutjes, onjuistheden of wijzigingen? Dat horen wij ook heel graag via het eerder genoemde mailadres.


Lees ook

3 juni 2024
Cliëntparticipatie

Aanvraag nieuw advies Vitamine K

Staatssecretaris Van Ooijen heeft de Gezondheidsraad gevraagd opnieuw te bezien wat de beste toedieningsvorm zou zijn van vitamine K bij...
8 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief stand van zaken landelijke geboortezorg voorjaar 2024

Minister Dijkstra van Medische Zorg heeft op 22 april de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken in de...
1 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Minister van VWS informeert Kamer over voortgang IZA en IZA-congres

In de brief geeft minister Helder aan dat het congres het succes van het IZA illustreert. Volgens de ministers gaat...