CPZ Jaarcongres 2017

16 november 2017

Zorgverleners, cliëntvertegenwoordigers en beleidsmakers: van heinde en verre kwamen zij naar het jaarlijkse CPZ congres in Hilversum op vrijdag 10 november jl. Deze middag stond in het teken van interactie en kennisuitwisseling over de laatste ontwikkelingen op het gebied van integrale geboortezorg. 

Wat er allemaal bereikt is sinds het verschijnen van het rapport “Een Goed begin” en de ambities voor de toekomst kregen de aanwezigen te zien in onderstaande whiteboardanimatie.

Na dit startsein gaf CPZ voorzitter Geri Bonhof de plenaire aftrap. Hierin belichtte zij de visie en de onderdelen van de pas verschenen Agenda voor de Geboortezorg 2018-2022 “Samen Bevalt Beter.” (Klik hier om de agenda te lezen)

Na de opening was het tijd voor de twee workshoprondes. De samenvattingen en impressies van de zes workhops vind je in de onderstaande links.

– Workshop 1: Bekostiging van integrale geboortezorg

– Workshop 2: Samenwerking ‘Organisatorische Slagkracht

– Workshop 3: Informatiemarkt Zorgstandaard Integrale Geboortezorg

– Workshop 4: Preventie ‘Zoek de Verbinding’

– Workshop 5: Cliëntparticipatie

– Workshop 6: Meten van kwaliteit

Na de workshops kwamen alle aanwezigen bijeen voor de afsluiting. Hugo van Kasteel, lichtte kort de plannen van VWS toe over de ontwikkeling van de geboortezorg en gaf daarbij alle aanwezigen een pluim voor de inzet en de mijlpalen die inmiddels bereikt zijn. Dineke Moerman, directeur van het CPZ, deed een oproep oproep aan iedereen om het CPZ te benaderen door een mail te sturen naar cpz@collegepz.nl als er hulp nodig is bij het invoeren van integrale geboortezorg. En daarna was het tijd voor de slotact, waarin schoonmaakster Tilly chocola probeerde te maken van de dag en ter plekke samenwerkingsverbanden aanlegde (letterlijk). 


Lees ook

25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...
2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

CPZ-directeur Dineke Moerman maakt overstap naar TOPGGz

Dineke Moerman start op 1 februari 2024 als directeur bij TOPGGz. Ze was bijna 7 jaar directeur van het College...
2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma implementatie basiskader VSV’s

In april 2023 is het Basiskader voor Verloskundig Samenwerkingsverbanden bestuurlijk vastgesteld door alle landelijke geboortezorgpartijen. Inmiddels heeft het ministerie van...