CPZ Jaarcongres 2017

16 november 2017

Zorgverleners, cliëntvertegenwoordigers en beleidsmakers: van heinde en verre kwamen zij naar het jaarlijkse CPZ congres in Hilversum op vrijdag 10 november jl. Deze middag stond in het teken van interactie en kennisuitwisseling over de laatste ontwikkelingen op het gebied van integrale geboortezorg. 

Wat er allemaal bereikt is sinds het verschijnen van het rapport “Een Goed begin” en de ambities voor de toekomst kregen de aanwezigen te zien in onderstaande whiteboardanimatie.

Na dit startsein gaf CPZ voorzitter Geri Bonhof de plenaire aftrap. Hierin belichtte zij de visie en de onderdelen van de pas verschenen Agenda voor de Geboortezorg 2018-2022 “Samen Bevalt Beter.” (Klik hier om de agenda te lezen)

Na de opening was het tijd voor de twee workshoprondes. De samenvattingen en impressies van de zes workhops vind je in de onderstaande links.

– Workshop 1: Bekostiging van integrale geboortezorg

– Workshop 2: Samenwerking ‘Organisatorische Slagkracht

– Workshop 3: Informatiemarkt Zorgstandaard Integrale Geboortezorg

– Workshop 4: Preventie ‘Zoek de Verbinding’

– Workshop 5: Cliëntparticipatie

– Workshop 6: Meten van kwaliteit

Na de workshops kwamen alle aanwezigen bijeen voor de afsluiting. Hugo van Kasteel, lichtte kort de plannen van VWS toe over de ontwikkeling van de geboortezorg en gaf daarbij alle aanwezigen een pluim voor de inzet en de mijlpalen die inmiddels bereikt zijn. Dineke Moerman, directeur van het CPZ, deed een oproep oproep aan iedereen om het CPZ te benaderen door een mail te sturen naar cpz@collegepz.nl als er hulp nodig is bij het invoeren van integrale geboortezorg. En daarna was het tijd voor de slotact, waarin schoonmaakster Tilly chocola probeerde te maken van de dag en ter plekke samenwerkingsverbanden aanlegde (letterlijk). 


Lees ook

20 september 2023
CPZ algemeen nieuws

Prinsjesdag 2023: aandacht voor bestaanszekerheid en armoedebestrijding

Met een demissionair kabinet was het qua beleid een ‘lichte’ Prinsjesdag. Een afgetreden kabinet neemt geen ingrijpende besluiten en handelt...
8 september 2023
CPZ algemeen nieuws

Werkgroepen op kennisnetgeboortezorg.nl vernieuwd!

Ontdek zelf het gemak en de mogelijkheden van de vernieuwde online werkgroepen op kennisnetgeboortezorg. Met een persoonlijk dashboard, de nieuwe...
27 juli 2023
CPZ algemeen nieuws

Effect val kabinet op de geboortezorg

Op 7 juli 2023 kwam het nieuws naar buiten dat kabinet Rutte-IV is gevallen. De verkiezingen vinden plaats op 22...