CPZ (Juridische) helpdesk voor VSV’s

23 april 2024

Wist je dat het CPZ een digitale helpdesk heeft voor vraagstukken die spelen in het VSV? Denk hierbij aan vragen over inrichten van de organisatie van het VSV of juridische vragen over aansprakelijkheid, besluitvorming of keuzes voor het vormen van entiteiten. 

Voorbeelden van vragen waarvoor je bij ons terecht kunt:

  • Hoe zorg ik er voor dat de mening van onze achterban meegenomen wordt in de besluitvorming van het VSV?
  • Hoe kunnen wij ons VSV verder ontwikkelen en hoe weten wij waar we aan kunnen werken?
  • Als VSV willen wij wat meer structuur en lijkt het oprichten van een rechtspersoon ingewikkeld. Kan het ook simpeler met een samenwerkingsovereenkomst of iets dergelijks? Kijk alvast hier.
  • Hoe zit het met aansprakelijkheid van ons als bestuursleden van een VSV? Kijk alvast hier.
  • We werken goed samen in ons vsv aan protocollen. Hoe kunnen we in ons VSV de zorg aan een groep patiënten of een protocol anders gaan bekostigen?

Je vindt veel informatie in de VSV Toolkit op kennisnetgeboortezorg.nl. Vind je het antwoord niet? Stuur dan je vraag naar cpz@collegepz.nl en een van onze beleidsmedewerkers neemt contact met je op.

Heb je juridische vragen over aansprakelijkheid, besluitvorming of keuzes voor het vormen van entiteiten stuur je vraag naar de juridischehelpdesk@collegpz.nl


Lees ook

17 april 2024
Organisatie en bekostiging

23 april – digitaal vragenuurtje over het ZonMw subsidieprogramma ‘Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden’!

Na vaststelling van het Basiskader voor VSV’s door de landelijke partijen in de geboortezorg in 2023, volgt nu de vervolgstap...
20 maart 2024
Kwaliteit

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.