CPZ Helpdesk voor VSV's

19 september 2022

Wist je dat het CPZ een digitale helpdesk heeft voor vraagstukken die spelen in het VSV? Denk hierbij aan vragen over inrichten van de organisatie van het VSV of juridische vragen over aansprakelijkheid, besluitvorming of keuzes voor het vormen van entiteiten. 

Voorbeelden van vragen waarvoor je bij ons terecht kunt:

  • Hoe zorg ik er voor dat de mening van onze achterban meegenomen wordt in de besluitvorming van het VSV?
  • Hoe kunnen wij ons VSV verder ontwikkelen en hoe weten wij waar we aan kunnen werken?
  • Als VSV willen wij wat meer structuur en lijkt het oprichten van een rechtspersoon ingewikkeld. Kan het ook simpeler met een samenwerkingsovereenkomst of iets dergelijks? Kijk alvast hier.
  • Hoe zit het met aansprakelijkheid van ons als bestuursleden van een VSV? Kijk alvast hier.
  • We werken goed samen in ons vsv aan protocollen. Hoe kunnen we in ons VSV de zorg aan een groep patiënten of een protocol anders gaan bekostigen?

Je vindt veel informatie in de VSV Toolkit op kennisnetgeboortezorg.nl. Vind je het antwoord niet? Stuur dan je vraag naar cpz@collegepz.nl en een van onze beleidsmedewerkers neemt contact met je op.


Lees ook

1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Vacature beleidsondersteuner CPZ

vacature beleidsondersteuner
1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders mei 2023 terugkijken

Tijdens de informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders wordt je bijgepraak over enkele belangrijke thema's uit de integrale geboortezorg.
30 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Interview met oud-bestuurslid Joël Gijzen

‘Toewerken naar integrale geboortezorg is een gecompliceerde opdracht, de faciliterende en aanjagende rol van het CPZ is belangrijk in dit...