Nieuws Werkt jouw VSV al met de Implementa...

Werkt jouw VSV al met de Implementatietool voor de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg?

1 oktober 2020

Om VSV’s te ondersteunen bij de implementatie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg (ZIG) heeft het CPZ een implementatietool ZIG ontwikkeld. In de implementatietool vind je alle onderdelen van de ZIG met toelichting, officiële richtlijnen, verwijzingen en voorbeelden. Werkt jouw VSV al met de implementatietool?

Toegang tot de implementatietool ZIG

Iedere VSV heeft een gemeenschappelijk account om de implementatietool te kunnen gebruiken. Bij het account hoort een inlog om gegevens te kunnen aanpassen en een inlog om gegevens in te kunnen zien. De bij ons bekende contactpersonen hebben bij oplevering van de tool een mail ontvangen met de links naar de eigen ‘online-werkomgeving’. Wil je weten wie in jouw VSV de inlogcodes heeft ontvangen of ben je de code kwijt? Stuur dan een mail naar cpz@collegepz.nl en we helpen je graag!

Waarvoor kun je de implementatietool gebruiken?

Je kun je tool gebruiken om:

  • de voortgang van de implementatie in je eigen VSV te monitoren;
  • informatie terug te vinden over de verschillende te implementeren onderdelen;
  • om praktijkvoorbeelden, handreikingen, richtlijnen in te zien;

Fases uit implementatieplan zonder deadlines

De implementatietool is ingedeeld in fases. De verschillende fases komen overeen met het in 2018  door geboortezorgpartijen ontwikkelde implementatieplan voor de ZIG. De oorspronkelijke deadlines die gekoppeld waren aan alle onderdelen uit de ZIG zijn uit de implementatietool gehaald. VSV’s kunnen alle onderdelen afzonderlijk bekijken, lezen en aanpassen. Al naar gelang de behoefte in je eigen VSV. Je kunt de tool gebruiken als leidraad bij implementatie van de ZIG.

Gegevens worden niet gedeeld

De gegevens die een VSV invoert in de tool worden alleen anoniem gebruikt voor een landelijke benchmark en niet gebruikt door het CPZ of andere partijen om individuele VSV’s te volgen. De gegevens zijn uitsluitend bestemd om de voortgang voor invoering van de ZIG te bekijken van en door het VSV zelf. De door een VSV ingevoerde gegevens worden dus ook niet gedeeld met andere partijen in de geboortezorg.

Bekijk hieronder de instructievideo of download de handleiding.


Lees ook

15 juni 2022
Kwaliteit

Webinar dynamische zorgpaden: hoe gebruik je deze in de praktijk?

Verschillen in gebruik & inhoud. Hoe kunnen zorgpaden helpen en niet beknellen?
25 mei 2022
Cliëntparticipatie

Terugkijken: informatiebijeenkomst voor VSV-bestuurders 24 mei

Op dinsdag 24 mei vond de digitale informatiebijeenkomst voor VSV’s plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere...
25 april 2022
Zorgstandaard

Webinar: Op naar de ZIG 2.0!

In het najaar van 2021 heeft het CPZ de evaluatie van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg gepubliceerd. Dit is een belangrijke...