Nieuws Publicatie NZa geboortezorgregelgev...

Publicatie NZa geboortezorgregelgeving 2023

30 juni 2022

Per januari 2023 geldt het tweesporenbeleid voor de bekostiging van geboortezorg. De NZa heeft haar geboortezorgregelgeving voor 2023 gepubliceerd. De NZa is met partijen in de geboortezorg in gesprek om de huidige monodisciplinaire bekostiging beter passend te maken voor het leveren van integrale zorg. Daarnaast is het bekostigingsexperiment integrale bekostiging regulier gemaakt. De integrale bekostiging is bedoeld om de samenwerking tussen geboortezorgaanbieders te ondersteunen. Hiermee kunnen verloskundigen, ziekenhuizen en kraamzorgorganisaties de zorg samen declareren; dit is een vrijwillige extra mogelijkheid in de bekostiging.

Kijk voor meer informatie over de regels en de belangrijkste wijzigingen in 2023 op de pagina Registreren en declareren


Lees ook

22 maart 2023
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief over voortgang en 1e wapenfeiten Integraal Zorgakkoord (IZA)

De Ministers Kuipers, Helder en staatssecretaris Van Ooijen informeren de Tweede Kamer de over de voortgang van het Integraal Zorgakkoord. De Kamerbrief bevat vooral heel veel procesafspraken die gemaakt zijn, ambities die zijn omarmd door partijen, verkenningen die in uitvoering staan en beloften die in het tweede kwartaal van dit jaar ingelost gaan worden.
9 maart 2023
Organisatie en bekostiging

Handreikingen SIRM voor verbeteren regionale samenwerking in VSV's

In opdracht van VWS ontwikkelde Sirm twee handreikingen voor verbetering van de regionale samenwerking in de geboortezorg.
23 februari 2023
Organisatie en bekostiging

Webinar 'Een nieuwe VSV Spiegel' terugkijken

In dit webinar hoor je hoe Federatie van VSV's, NRCG en CPZ samen optrekken om een nieuwe VSV Spiegel te ontwikkelen. Achtergrond, nut en noodzaak worden toegelicht!