Cliënt input gevraagd PREM vragenlijst

7 september 2020

In een eerdere oproep hebben wij jouw hulp gevraagd bij de ontwikkeling van een nieuwe cliëntervaringsvragenlijst (PREM) voor de geboortezorg. We wilden heel graag de visie van de hulpverleners bij de ontwikkeling van de nieuwe PREM. Maar we willen uiteraard ook heel graag de visie van de cliënt zelf op de nieuwe PREM.

De PREM is een (korte) vragenlijst die cliënten invullen waarin wordt gevraagd hoe zij hun zorg (hebben) ervaren. Op dit moment bestaat deze meetmethode uit een aanbevelingsvraag, bijvoorbeeld: zou je de kraamzorgorganisatie aanbevelen bij andere vrouwen die zwanger zijn? Deze vraag geeft weinig echt zicht op hoe patiënten de zorg hebben ervaren. Ook is het lastig om te bepalen waar er verbeterpunten zijn voor de zorg. Daarom ontwikkelen de geboortezorgpartijen een nieuwe vragenlijst met meer vragen dan alleen de aanbevelingsvraag. Deze nieuwe vragenlijst geeft verloskundigen, gynaecologen en kraamverzorgenden aanknopingspunten om de zorg voor (toekomstige) moeders te verbeteren.  

Uiteraard horen wij ook graag van cliënten welke onderwerpen zij belangrijk vinden bij het evalueren van hun ervaringen met de geboortezorg. Je kunt ons hiermee helpen door onderstaande link voor cliënten via bijvoorbeeld social media kanalen met cliënten te delen.

Zelf (als hulpverlener) je input geven? Dat kan hier:


Lees ook

23 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Webinar Passende zorg en geboortezorg terugkijken

Bekijk het gesprek met Jan Kremer terug over passende geboortezorg. Waarom is het nodig en wat kunnen we doen? Een inspirerend gesprek
6 april 2023
Kwaliteit

Indicatorscores Integrale geboortezorg 2021 beschikbaar

De indicatorenset integrale geboortezorg over verslagjaar 2021 is gepubliceerd door het Zorg Instituut.
6 april 2023
Kwaliteit

Verzoek tot uitstel aanlevering indicatoren Integrale geboortezorg 2022

De leden van de werkgroep indicatoren integrale geboortezorg (KNOV, Bo geboortezorg, NVOG, NVK, Federatie van VSV’s, Patiëntenfederatie Nederland, ZN en...