Webinar Kansrijke Start in uitvoering

12 december 2019

Op dinsdagavond 10 december 2019 om 20.15 uur organiseerde het College Perinatale Zorg een webinar over Kansrijke Start in uitvoering. Sinds de start van het actieprogramma Kansrijke Start zijn in de regio’s diverse initiatieven om tot de vorming van lokale coalities te komen. Anne-Katrien Ausems, projectmanager Kansrijke Ontmoetingen bij het CPZ ging in gesprek met Remke Dullemond, gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Annet Roose-van Leijden strategisch beleidsadviseur bij de GGD regio Utrecht over hoe dat nu moet; het bouwen van zo’n lokale coalitie.

Met een gemeenschappelijke ambitie, benoemden zowel Remke als Annet. In de 45 minuten tijd die volgden, kwamen zowel op beeld als in de chatbox de grootste issues voorbij: wat er nódig is voor die gemeenschappelijke ambitie, dat het ontzettend veel positieve energie oplevert, dat er ook (veel) belemmeringen zijn, hoe we een gezamenlijke taal kunnen spreken en hoe we om moeten gaan met termen als kwetsbaarheid en bemoeizucht. 

Kijk het webinar hieronder terug. Een overzicht van alle gestelde vragen inclusief alle bijbehorende antwoorden vind je hier!


Lees ook

1 juni 2023
Preventie

Toolkit Preventie postpartum depressie

Hoe kun je als professional helpen bij het voorkomen van depressie bij vrouwen die zwanger of net bevallen zijn? Hiervoor...
1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.