Nieuws Webinar Kansrijke Start in uitvoeri...

Webinar Kansrijke Start in uitvoering

12 december 2019

Op dinsdagavond 10 december 2019 om 20.15 uur organiseerde het College Perinatale Zorg een webinar over Kansrijke Start in uitvoering. Sinds de start van het actieprogramma Kansrijke Start zijn in de regio’s diverse initiatieven om tot de vorming van lokale coalities te komen. Anne-Katrien Ausems, projectmanager Kansrijke Ontmoetingen bij het CPZ ging in gesprek met Remke Dullemond, gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Annet Roose-van Leijden strategisch beleidsadviseur bij de GGD regio Utrecht over hoe dat nu moet; het bouwen van zo’n lokale coalitie.

Met een gemeenschappelijke ambitie, benoemden zowel Remke als Annet. In de 45 minuten tijd die volgden, kwamen zowel op beeld als in de chatbox de grootste issues voorbij: wat er nódig is voor die gemeenschappelijke ambitie, dat het ontzettend veel positieve energie oplevert, dat er ook (veel) belemmeringen zijn, hoe we een gezamenlijke taal kunnen spreken en hoe we om moeten gaan met termen als kwetsbaarheid en bemoeizucht. 

Kijk het webinar hieronder terug. Een overzicht van alle gestelde vragen inclusief alle bijbehorende antwoorden vind je hier!


Lees ook

24 juni 2022
Kansrijke Start

Workshop het prenataal huisbezoek JGZ terugkijken

Op 1 juli 2022 gaat de wijziging van de Wet publieke gezondheid in, waarin staat dat alle gemeenten een prenataal...
25 mei 2022
Cliëntparticipatie

Terugkijken: informatiebijeenkomst voor VSV-bestuurders 24 mei

Op dinsdag 24 mei vond de digitale informatiebijeenkomst voor VSV’s plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere...
18 mei 2022
Kansrijke Start

Terugkijken: webinar Overdracht naar en samenwerken met JGZ?

Op 17 mei organiseerden wij een webinar over het thema samenwerken tussen de (eerstelijns) geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg. We bespraken...