Webinar Kansrijke Start in uitvoering

12 december 2019

Op dinsdagavond 10 december 2019 om 20.15 uur organiseerde het College Perinatale Zorg een webinar over Kansrijke Start in uitvoering. Sinds de start van het actieprogramma Kansrijke Start zijn in de regio’s diverse initiatieven om tot de vorming van lokale coalities te komen. Anne-Katrien Ausems, projectmanager Kansrijke Ontmoetingen bij het CPZ ging in gesprek met Remke Dullemond, gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Annet Roose-van Leijden strategisch beleidsadviseur bij de GGD regio Utrecht over hoe dat nu moet; het bouwen van zo’n lokale coalitie.

Met een gemeenschappelijke ambitie, benoemden zowel Remke als Annet. In de 45 minuten tijd die volgden, kwamen zowel op beeld als in de chatbox de grootste issues voorbij: wat er nódig is voor die gemeenschappelijke ambitie, dat het ontzettend veel positieve energie oplevert, dat er ook (veel) belemmeringen zijn, hoe we een gezamenlijke taal kunnen spreken en hoe we om moeten gaan met termen als kwetsbaarheid en bemoeizucht. 

Kijk het webinar hieronder terug. Een overzicht van alle gestelde vragen inclusief alle bijbehorende antwoorden vind je hier!


Lees ook

21 februari 2024
Kansrijke Start

Regiotour 2024 ‘Samen voor een Kansrijke Start’

De regiotour 'Samen voor een Kansrijke Start' in 2023 was een succes waarop we veel enthousiaste reacties kregen! Het CPZ...
20 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwe video’s Rookvrije Start voor zorgprofessionals

Wil je in een paar minuten je kennis bijspijkeren? Rookvrije Start legt in drie nieuwe video’s uit wat een verslaving...
6 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start januari 2024

In de eerste nieuwsbrief Kansrijke Start van 2024 vijf mooie artikelen met o.a. een oproep om je aan te melden...