Roadmap Babyconnect overhandigd aan Secretaris-Generaal VWS Erik Gerritsen

Overzicht
Home > nieuws > Roadmap Babyconnect overhandigd aan Secretaris-Generaal VWS Erik Gerritsen

Tijdens de landelijke E-healthweek organiseerde Babyconnect op 22 januari een bijeenkomst voor bestuurders van (geboorte)zorgorganisaties, VSV’s en IGO’s, RSO’s, deelnemers pilotregio’s en overige betrokken partners van Babyconnect.

Tijdens deze bijeenkomst werden onder andere de eerste resultaten van de pilotregio’s gepresenteerd en een plan (roadmap) voor de komende jaren overhandigd aan Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS. Dit plan laat zien hoe de geboortezorg in Nederland het digitaal uitwisselen van zorggegevens mogelijk kan maken. Ook kregen de bestuurders van VSV’s en andere aanwezigen concrete stappen aangereikt die zij kunnen maken om tot een subsidieaanvraag te komen.

De vaste kamercommissie van VWS vergadert zeer binnenkort over gegevensuitwisseling in de zorg. Minister Bruins heeft op 20 december jl. een brief aan de kamer gestuurd over dit onderwerp:

Het AO over gegevensuitwisseling in de zorg staat gepland op 30 januari 2019 maar wordt wellicht geruild met AO over Medisch Specialistische Zorg/Ziekenhuiszorg van 13 februari 2019.