Marlies Buurman nieuwe directeur College Perinatale Zorg per 1 mei 2024

23 april 2024

PERSBERICHT


Marlies Buurman nieuwe directeur College Perinatale zorg per 1 mei 2024

Het bestuur van het College Perinatale Zorg (CPZ) is verheugd met de benoeming van Marlies Buurman.

Marlies past uitstekend in het profiel dat door het bestuur is opgesteld. Dit profiel voor de nieuwe directeur is opgesteld na een uitgebreide interviewronde met stakeholders en in het CPZ deelnemende partijen. Het bestuur van het CPZ is ervan overtuigd dat Marlies met haar kwaliteiten als bevlogen netwerker en verbinder, gecombineerd met haar kennis en ervaring in de integrale geboortezorg, de juiste persoon is om leiding te geven aan het bureau van het CPZ. Marlies heeft passie voor de integrale geboortezorg. Zij heeft mede aan de wieg gestaan van het Stuurgroepadvies ‘Een goed begin’ en was vanuit die rol ook betrokken bij de oprichting van het CPZ.  Marlies is goed in het tot stand brengen van verbinding en kan mensen in beweging brengen. Eigenschappen die waardevol zijn in het verder brengen van de samenwerking in de integrale geboortezorg. Vanaf eind 2017 is Marlies werkzaam bij het CPZ als bestuurssecretaris, plaatsvervangend directeur en senior beleidsadviseur preventie en capaciteit. Daarvoor was zij directeur van Bo Geboortezorg.

Het bestuur van het CPZ heeft er alle vertrouwen in dat Marlies, samen met alle partijen in de geboortezorg en het CPZ bestuur en bureau, de uitdagingen waar de integrale geboortezorg voor staat optimaal kan blijven ondersteunen.  

Als nieuwe directeur van het CPZ sta ik klaar om samen met bestuur, bureau en niet in de laatste plaats de geboortezorgpartijen, onze organisatie verder te ontwikkelen tot landelijke ondersteuner van de geboortezorg. Mijn doel is bij te dragen aan een organisatie waar de geboortezorg blij mee is. Ik heb het volste vertrouwen in ons team van professionals op het bureau. Samen werken wij vanuit landelijk perspectief aan de randvoorwaarden om optimale geboortezorg voor moeder en kind te ondersteunen, (Marlies Buurman)

Het bestuur is blij dat wij met Marlies een uitstekende opvolger hebben gevonden met verbindende kwaliteiten. Zij kan de toegevoegde waarde van het CPZ-bureau, in de ondersteuning van de dynamiek in de geboortezorg, inzetten voor de door ieder gewenste verbeteringen (Marjolein ten Kroode)


Lees ook

23 mei 2024

Webinar Monitoring in de geboortezorg

Verbeteren en bewaken van de kwaliteit in en rond je VSV of IGO is een belangrijk thema. Op 18 juni...
23 mei 2024

Oplossing capaciteitsproblemen? Help mee en deel jouw idee!

Help jij mee? Deel jouw idee! De capaciteitsproblematiek in de geboortezorg wordt in verschillende regio’s steeds nijpender en meer voelbaar....
19 mei 2024

Webinar subsidieoproep versterking VSV’s terugkijken

Tijdens het webinar dat het CPZ samen organiseerde met ZonMw, de Federatie van VSV's en het Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg...