Livegang digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg!

18 januari 2023

De regio Noord Holland Noord heeft de primeur van het realiseren van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Een drietal verloskundigenpraktijken en het Centrum voor geboortezorg (Dijklander Ziekenhuis) kunnen sinds 16 januari jl. onderling gegevens uitwisselen en deze op elk gewenst moment actueel binnen halen. Het is de eerste regio die binnen VIPP Babyconnect live is. Een mijlpaal waar verschillende organisaties afgelopen jaren keihard aan hebben gewerkt.

Deze eerste grote stap wordt de komende maanden verder uitgerold naar andere verloskundige praktijken en daarna ook naar echoscopisten en kraamverzorgenden. Ook komen later in het traject de gegevens beschikbaar voor de zwangeren via een Persoonlijke Gezondheidsongeving (PGO). Met het realiseren van daadwerkelijke uitwisseling kunnen geboortezorgverleners beter samenwerken, wordt werklast vermindert en verbetert de kwaliteit van de geboortezorg. Deze eerste livegang is een opstap naar groei op regionaal én landelijk niveau.

Deze livegang is gerealiseerd door samenwerking tussen het Dijklander Ziekenhuis, VIPP Babyconnect en de verloskundigenpraktijken Waterland Oost, Om De Noord en De Koggemeer. En de leveranciers Orfeus, ChipSoft, HINQ, ZWconnect en projectleiding van het regionaal partnerschap Noord-Holland Noord door ZONH en Zorgring.

Bekijk hier de berichtgeving van het Dijklander Ziekenhuis en VIPP Babyconnect.


Lees ook

19 april 2023
Gegevensuitwisseling

Ook Eerste Kamer stemt vóór Wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Nu ook de Eerste Kamer akkoord is met de WEGIZ is het streven dat deze wet per 1 juli 2023 wordt ingevoerd.
15 december 2022
Gegevensuitwisseling

Zorggegevens.nl uitgebreid met zoekfunctie geboortezorg

Zorggegevens.nl is een wegwijzer naar databronnen over de volksgezondheid in Nederland. Deze databronnen zijn bijvoorbeeld patiëntenregistraties, enquêtes, monitors en langlopende...
9 oktober 2022
Gegevensuitwisseling

Nictiz publiceert nieuwe PWD versie NIPT scenario's

Publicatie nieuwe NIPT scenario's voor uitwisseling met het RIVM.