Lancering actieprogramma Kansrijke Start

13 september 2018

Minister Hugo de Jonge van VWS wil dat kwetsbare zwangeren en partners voor de bevalling ondersteund en begeleid worden en trekt hier 41 miljoen euro voor uit. Dat schreef hij op 12 september 2018 in een brief aan de Tweede Kamer over het ‘Actieprogramma Kansrijke Start’.

Het CPZ pleit al langer voor extra nadruk op preventie voor, tijdens en na de zwangerschap omdat er juist bij dit allereerste begin veel winst te behalen valt. In de Preventieagenda Geboortezorg, die op 6 juni 2018 aan Minister Bruins (ook van VWS) is overhandigd, is de gezamenlijke ambitie van de geboortezorgpartijen op dit punt uitgewerkt. Het CPZ is blij dat het belang van vroege preventie nu serieus op de kaart staat en dat hier geld voor is vrij gemaakt.

De komende periode brengen we bij de ministers en andere betrokkenen de belangrijke rol van de geboortezorg hierin onder de aandacht. Zorgprofessionals zijn immers het logische eerste contact voor de (kwetsbare) zwangere, hebben een belangrijke signalerende functie en zijn goed in staat tijdig oplossingen aan te dragen en in te schakelen waarmee en mogelijke problemen zowel op korte als op langere termijn kunnen worden voorkomen.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer over het ‘Actieprogramma Kansrijke Start’


Lees ook

1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.
10 mei 2023
Kansrijke Start

Webinar CenteringZorg en Kansrijke Start

Op dinsdag 25 april organiseerden wij van 20:00 tot 21:00 uur, live vanuit de studio, het webinar CenteringZorg en Kansrijke...