Infobijeenkomst VSV’s en IGO’s over actieprogramma Babyconnect

Overzicht
Home > nieuws > Infobijeenkomst VSV’s en IGO’s over actieprogramma Babyconnect

Afgelopen maandag 10 september organiseerde Babyconnect een bijeenkomst voor VSV’s en IGO’s. Hierbij legde Dorine Veldhuyzen, programmamanager van het actieprogramma, uit dat Babyconnect bezig is om tot een landelijke aanpak te komen voor digitale informatie-uitwisseling. Deze aanpak moet geboortezorgprofessionals helpen om integrale geboortezorg verder vorm te geven binnen hun regio en hen in staat stellen efficiënter (en minder foutgevoelig) te werken.

De cliënt bepaalt

In de landelijke aanpak is de stem van de cliënt het belangrijkst (gevolgd door de wensen en eisen van zorgverleners). Om dit te verduidelijken liet Dorine twee filmpjes zien over het belang en de rol van de cliënt:

Handig om te weten:

  • Op de website van Babyconnect www.babyconnect.org vind je uitgebreide informatie over het actieprogramma. Hier vind je o.a. blogs en antwoorden op veelgestelde vragen, die regelmatig aangevuld wordt met relevante en actuele informatie.
  • Je kunt je aanmelden voor gebruikersgroepen om mee te denken over waar digitale gegevensdeling aan zou moeten voldoen. Er zijn vier groepen: cliënten/patiënten, zorgverleners, zorgorganisaties en statistiekbeheerders. Voor meer info klik hier>>>