Hoofdlijnendebat schetst brede contouren van de zorgagenda

9 maart 2022

Op 8 maart 2022 vond het hoofdlijnendebat in de Tweede Kamer plaats. De vaste kamercommissie van VWS debatteerde met de drie bewindslieden van VWS (Ernst Kuipers, Conny Helder Maarten van Ooijen) over de contouren van de zorgagenda en de invulling van het coalitie-akkoord. Het debat bleef breed op hoofdlijnen. De bewindslieden wezen in een groot aantal gevallen naar brieven die nog komen.

Voorafgaand aan het debat informeerde de minister de kamer met een toelichtende brief. Deze brief vind je in onze politieke monitor.

In onze politieke monitor houden we de voor de geboortezorg relevante zaken goed bij. Regeringsbrieven, stukken van stakeholders, relevante onderzoeken, je vindt het hier:

Bij de zeer relevante stukken publiceren we een korte samenvatting.

Politieke agenda

Uiteraard houden we ook de politieke agenda bij. Zo kun je er bijvoorbeeld vinden dat op 25 mei een commissiedebat plaatsvindt, waarin o.a. Zwangerschap en Geboorte is geagendeerd.


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...