Hoofdlijnendebat schetst brede contouren van de zorgagenda

9 maart 2022

Op 8 maart 2022 vond het hoofdlijnendebat in de Tweede Kamer plaats. De vaste kamercommissie van VWS debatteerde met de drie bewindslieden van VWS (Ernst Kuipers, Conny Helder Maarten van Ooijen) over de contouren van de zorgagenda en de invulling van het coalitie-akkoord. Het debat bleef breed op hoofdlijnen. De bewindslieden wezen in een groot aantal gevallen naar brieven die nog komen.

Voorafgaand aan het debat informeerde de minister de kamer met een toelichtende brief. Deze brief vind je in onze politieke monitor.

In onze politieke monitor houden we de voor de geboortezorg relevante zaken goed bij. Regeringsbrieven, stukken van stakeholders, relevante onderzoeken, je vindt het hier:

Bij de zeer relevante stukken publiceren we een korte samenvatting.

Politieke agenda

Uiteraard houden we ook de politieke agenda bij. Zo kun je er bijvoorbeeld vinden dat op 25 mei een commissiedebat plaatsvindt, waarin o.a. Zwangerschap en Geboorte is geagendeerd.


Lees ook

17 juli 2024
CPZ algemeen nieuws

Jaarverslag CPZ 2023: ‘Samen sterker voor de geboortezorg’

Het jaarverslag 2023 van het CPZ is gepubliceerd. In 2023 ondersteunde CPZ verschillende thema’s en projecten binnen de geboortezorgsector en...
3 juni 2024
Cliëntparticipatie

Aanvraag nieuw advies Vitamine K

Staatssecretaris Van Ooijen heeft de Gezondheidsraad gevraagd opnieuw te bezien wat de beste toedieningsvorm zou zijn van vitamine K bij...
8 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief stand van zaken landelijke geboortezorg voorjaar 2024

Minister Dijkstra van Medische Zorg heeft op 22 april de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken in de...