Hoofdlijnendebat schetst brede contouren van de zorgagenda

9 maart 2022

Op 8 maart 2022 vond het hoofdlijnendebat in de Tweede Kamer plaats. De vaste kamercommissie van VWS debatteerde met de drie bewindslieden van VWS (Ernst Kuipers, Conny Helder Maarten van Ooijen) over de contouren van de zorgagenda en de invulling van het coalitie-akkoord. Het debat bleef breed op hoofdlijnen. De bewindslieden wezen in een groot aantal gevallen naar brieven die nog komen.

Voorafgaand aan het debat informeerde de minister de kamer met een toelichtende brief. Deze brief vind je in onze politieke monitor.

In onze politieke monitor houden we de voor de geboortezorg relevante zaken goed bij. Regeringsbrieven, stukken van stakeholders, relevante onderzoeken, je vindt het hier:

Bij de zeer relevante stukken publiceren we een korte samenvatting.

Politieke agenda

Uiteraard houden we ook de politieke agenda bij. Zo kun je er bijvoorbeeld vinden dat op 25 mei een commissiedebat plaatsvindt, waarin o.a. Zwangerschap en Geboorte is geagendeerd.


Lees ook

1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Vacature beleidsondersteuner CPZ

vacature beleidsondersteuner
1 juni 2023
CPZ algemeen nieuws

Informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders mei 2023 terugkijken

Tijdens de informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders wordt je bijgepraak over enkele belangrijke thema's uit de integrale geboortezorg.
30 mei 2023
CPZ algemeen nieuws

Interview met oud-bestuurslid Joël Gijzen

‘Toewerken naar integrale geboortezorg is een gecompliceerde opdracht, de faciliterende en aanjagende rol van het CPZ is belangrijk in dit...