Hoofdlijnendebat schetst brede contouren van de zorgagenda

9 maart 2022

Op 8 maart 2022 vond het hoofdlijnendebat in de Tweede Kamer plaats. De vaste kamercommissie van VWS debatteerde met de drie bewindslieden van VWS (Ernst Kuipers, Conny Helder Maarten van Ooijen) over de contouren van de zorgagenda en de invulling van het coalitie-akkoord. Het debat bleef breed op hoofdlijnen. De bewindslieden wezen in een groot aantal gevallen naar brieven die nog komen.

Voorafgaand aan het debat informeerde de minister de kamer met een toelichtende brief. Deze brief vind je in onze politieke monitor.

In onze politieke monitor houden we de voor de geboortezorg relevante zaken goed bij. Regeringsbrieven, stukken van stakeholders, relevante onderzoeken, je vindt het hier:

Bij de zeer relevante stukken publiceren we een korte samenvatting.

Politieke agenda

Uiteraard houden we ook de politieke agenda bij. Zo kun je er bijvoorbeeld vinden dat op 25 mei een commissiedebat plaatsvindt, waarin o.a. Zwangerschap en Geboorte is geagendeerd.


Lees ook

2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

CPZ-directeur Dineke Moerman maakt overstap naar TOPGGz

Dineke Moerman start op 1 februari 2024 als directeur bij TOPGGz. Ze was bijna 7 jaar directeur van het College...
2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma implementatie basiskader VSV's

In april 2023 is het Basiskader voor Verloskundig Samenwerkingsverbanden bestuurlijk vastgesteld door alle landelijke geboortezorgpartijen. Inmiddels heeft het ministerie van...
2 november 2023
CPZ algemeen nieuws

NZa: Stand van geboortezorg 2023

In het rapport de Stand van de zorg schetst de Nederlandse Zorgautoriteit(NZa) wat belangrijk is om de groeiende gezondheidsverschillen te...