Cliëntonderzoek ‘Informatiebehoefte over medicatie rond zwangerschap’

11 juli 2024

Medicatie en zwangerschap is een belangrijk thema. Vragen die daarover gesteld kunnen worden door zwangeren zijn bijvoorbeeld: Welke medicatie of middelen mag je wel of niet gebruiken in de periode rondom je zwangerschap? Kan je daarmee veilig borstvoeding geven?

De Patiëntenfederatie Nederland heeft een vragenlijst uitgezet om na te gaan aan welke informatie behoefte is over medicijnen, (zelf)zorgmiddelen en zwangerschap. En of deze informatie gevonden wordt. Dit onderzoek richt zich op vrouwen die nu zwanger zijn of in de afgelopen 5 jaar zwanger zijn geweest. Zij worden van harte uitgenodigd om de vragenlijst ‘Ervaringen met informatievoorziening medicatie en zwangerschap’ in te vullen. Ook partners kunnen meedoen!
Attendeer zwangeren op dit onderzoek om zo samen te leren van de ervaringen.

Het invullen van de vragenlijst duurt afhankelijk van iemands ervaring 5 minuten. Leden van het Geboortezorgpanel ontvangen de uitnodiging voor deelname aan deze vragenlijst vanzelf. De vragenlijst hoeft maar 1 keer ingevuld te worden.

Voor de vragenlijst, klik hier.


Lees ook

21 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Voorlichtingscampagne vitamine K

Op 21 oktober is de voorlichtingscampagne gestart over het gebruik van vitamine K bij pasgeboren baby's. Deze campagne richt zich...
17 oktober 2024
CPZ algemeen nieuws

Nieuw op Kennisnet: Kerncijfers geboortezorg

Wist je dat er in augustus 2024 14.828 kinderen geboren zijn? Of dat er in 2021 een piek te zien...
17 oktober 2024

Webinar “Eén glaasje kan toch wel?”: Waarom het cruciaal is om het gesprek over een alcoholvrije zwangerschap aan te gaan.

“Een glaasje kan toch geen kwaad?” Het is een veelgehoorde opmerking, maar wist je dat alcoholgebruik voor, tijdens en na...