Beveiligde website voor delen cliëntgegevens in de geboortezorg

6 april 2020

Het delen van zorggegevens tussen zorgverleners onder de huidige bijzondere omstandigheden blijkt niet eenvoudig. Daarom stelt stichting CareCodex vanaf vandaag een beveiligde website beschikbaar waarop zorgverleners gegevens over hun cliënten kunnen delen. Dit tijdelijk platform biedt een beveiligde omgeving waarin je als zorgverlener de noodzakelijke relevante zorggegevens digitaal beschikbaar kan stellen. Voor het gebruik hiervan worden geen extra kosten in rekening gebracht, behalve de kosten voor gebruik van de eigen mobiel en het vesturen van een sms.

Voor meer informatie kun je terecht op: https://carecodex.org/methode/projecten/uitwisselingsplatform/

Wil je vanwege de coronacrisis direct gebruik gaan maken van het uitwisselingsplatform? Neem dan contact op met: ezorg@carecodex.org of 085 301 54 19.


Lees ook

7 juni 2023
Gegevensuitwisseling

Brede steun voor Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg

Op 5 juni hebben elf organisaties een overeenkomst getekend voor langdurige samenwerking rondom duurzame digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.
19 april 2023
Gegevensuitwisseling

Ook Eerste Kamer stemt vóór Wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Nu ook de Eerste Kamer akkoord is met de WEGIZ is het streven dat deze wet per 1 juli 2023 wordt ingevoerd.
22 maart 2023
Corona

Update uitgangspunten corona testbeleid en inzet zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis

In februari 2023 heeft het RIVM geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan algemene...