Tweede subsidieronde digitale gegevensuitwisseling start 1 februari 2020

13 december 2019

Begin 2020 start er weer een nieuwe subsidieaanvraagronde om digitale gegevensuitwisseling te realiseren in je regio. In deze ronde, die loopt van 1 februari tot en met 31 maart 2020, kunnen regionale partnerschappen subsidie aanvragen bij VWS voor ondersteuning bij de implementatie van gegevensuitwisseling. Je kunt je als VSV’s en IGO’s nu al gezamenlijk voorbereiden om de subsidieaanvraag volgend jaar in te dienen. Het actieprogramma Babyconnect ondersteunt bij het vormen van een regionaal partnerschap en bij het aanvragen van de subsidie.

Bekijk webinar over hoe te starten met digitale gegevensuitwisseling>>>

De subsidieregeling is gepubliceerd in de beleidsregel. Hierin staat omschreven waar je aan moet voldoen. Om de beleidsregel op hoofdlijnen door te lezen, klik hier. Ben je van plan een subsidieaanvraag te doen? Neem dan contact op met Susan Osterop, de programmamanager van Babyconnect: s.osterop@carecodex.org


Lees ook

6 juli 2023
Gegevensuitwisseling

Wegiz vanaf 1 juli in werking

De Wet Electronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (Wegiz) is op 1 juli ingegaan. Dat betekent dat zorgaanbieders wettelijk verplicht worden om zorggegevens electronisch uit te wisselen.
7 juni 2023
Gegevensuitwisseling

Brede steun voor Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg

Op 5 juni hebben elf organisaties een overeenkomst getekend voor langdurige samenwerking rondom duurzame digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.
19 april 2023
Gegevensuitwisseling

Ook Eerste Kamer stemt vóór Wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

Nu ook de Eerste Kamer akkoord is met de WEGIZ is het streven dat deze wet per 1 juli 2023 wordt ingevoerd.