Website PUUR helpt rokers en professionals met stoppen

Overzicht
Home > nieuws > Website PUUR helpt rokers en professionals met stoppen

De nieuwe website www.puurrookvrij.nl helpt rokers met het plannen van een stopdatum en laat zien wat er met hun lichaam gebeurt. De website laat ervaringsverhalen zien van mensen die al gestopt zijn, geeft tips voor als het moeilijk wordt en wijst op mogelijkheden voor begeleiding, zoals hulp van zorgprofessionals, gesprekken met een stoppen-met-roken-coach of groepstherapie, of hulpmiddelen als nicotinevervangers of medicijnen. 

Er is een toolkit beschikbaar, waar je een persbericht, social quotes, expertverslagen en media vindt. Je vindt de toolkit hier: https://nieuws.puurrookvrij.exprtease.nl/

Zo vind je er bijvoorbeeld de uitspraken van kinderlongarts Noor Rikkers:

Mw. Drs. Noor Rikkers-Mutsaerts, Kinderlongarts in het LUMC, heeft vooral te maken met rokende ouders:

“Ik zie op mijn spreekuur kinderen met luchtwegklachten en astma, klachten die verergeren als kinderen in de rook opgroeien. Ze lopen ook een grotere kans op oorontsteking en bijvoorbeeld wiegendood. Bijna elke week overlijdt in Nederland een baby rondom de geboorte omdat de moeder rookt in de zwangerschap.  

Stoppen met roken is daarom een van de beste dingen die ouders kunnen doen voor hun kind. Een campagne als “PUUR” helpt ouders bij de bewustwording hiervan, net als accijnsverhoging, saaie pakjes en (hopelijk in de toekomst ) minder verkooppunten ouders minder verleiden om te roken.  

Nu – in corona tijd- zijn er extra redenen om te stoppen met roken. Rokers hebben een lagere barrière in hun luchtwegen voor virussen en dus ook voor corona. Door te roken kom je steeds met de handen in je gezicht waardoor de kans op besmetting toeneemt. Alle reden dus voor ouders om de eigen gezondheid en die van hun kinderen voorop te stellen en (met goede en gratis hulp) te stoppen met deze hardnekkige verslaving.”