Webinar: Aan de slag met ‘3 goede vragen’

Overzicht
Home > nieuws > Webinar: Aan de slag met ‘3 goede vragen’

Op dinsdag 27 oktober a.s. vanaf 20.00 uur organiseert het CPZ een webinar over de methode ‘3 goede vragen’. De methode ‘3 goede vragen’ stimuleert het gesprek tussen zorgverlener en cliënt met als doel het proces ‘samen beslissen’ te bevorderen.

In dit webinar leer je hoe je met de 3 goede vragen aan de slag gaat. Je krijgt tips voor toepassing in de praktijk. We geven informatie over de herkomst van ‘3 goede vragen’ en delen de ervaringen in de zorg tot nu toe in Nederland. We laten zien welke materialen er zijn ontwikkeld om je te helpen bij het toepassen in de praktijk. Maartje Zelis, Gynaecoloog in het Zuyderland Medisch Centrum vertelt over haar ervaring met de 3 Goede Vragen. En je kunt ook vragen stellen over de methode aan Josine van der Kraan en Madeleine Ensink (adviseurs patiëntenbelang van de Patiëntenfederatie Nederland), Hiske Ernst (projectleider BUZZ/onderzoeker Erasmus MC) en Caroline van Weert (senior beleidsadviseur bij het CPZ). 

De Patiëntenfederatie Nederland heeft enkele jaren geleden samen met de Federatie van Medisch Specialisten en de NHG, LHV, V&VN en InEen de ‘3 goede vragen’ geïntroduceerd in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Nu is de geboortezorg aan de beurt! Samen met het project BUZZ ondersteunt het CPZ het gebruik in de geboortezorg. Wil je praktische informatie en tips? Meld je aan voor het webinar op dinsdag 27 oktober van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Heb je nu al vragen over de methode? Mail ze naar annekewiggers@collegepz.nl. Hoe meer vragen we krijgen, hoe informatiever we het webinar kunnen maken!