Webinar: Aan de slag met ‘3 goede vragen’

1 oktober 2020

Op dinsdag 27 oktober a.s. vanaf 20.00 uur organiseert het CPZ een webinar over de methode ‘3 goede vragen’. De methode ‘3 goede vragen’ stimuleert het gesprek tussen zorgverlener en cliënt met als doel het proces ‘samen beslissen’ te bevorderen.

In dit webinar leer je hoe je met de 3 goede vragen aan de slag gaat. Je krijgt tips voor toepassing in de praktijk. We geven informatie over de herkomst van ‘3 goede vragen’ en delen de ervaringen in de zorg tot nu toe in Nederland. We laten zien welke materialen er zijn ontwikkeld om je te helpen bij het toepassen in de praktijk. Maartje Zelis, Gynaecoloog in het Zuyderland Medisch Centrum vertelt over haar ervaring met de 3 Goede Vragen. En je kunt ook vragen stellen over de methode aan Josine van der Kraan en Madeleine Ensink (adviseurs patiëntenbelang van de Patiëntenfederatie Nederland), Hiske Ernst (projectleider BUZZ/onderzoeker Erasmus MC) en Caroline van Weert (senior beleidsadviseur bij het CPZ). 

De Patiëntenfederatie Nederland heeft enkele jaren geleden samen met de Federatie van Medisch Specialisten en de NHG, LHV, V&VN en InEen de ‘3 goede vragen’ geïntroduceerd in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Nu is de geboortezorg aan de beurt! Samen met het project BUZZ ondersteunt het CPZ het gebruik in de geboortezorg. Wil je praktische informatie en tips? Meld je aan voor het webinar op dinsdag 27 oktober van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Heb je nu al vragen over de methode? Mail ze naar annekewiggers@collegepz.nl. Hoe meer vragen we krijgen, hoe informatiever we het webinar kunnen maken!


Lees ook

1 juni 2023
Cliëntparticipatie

Informatiebijeenkomst pilot geboortezorgplan

Geboortezorgpartijen zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor
10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.