We gaan weer starten met 3 Goede vragen!

14 september 2020

In het voorjaar stonden we in de startblokken om de methode ‘De 3 goede vragen’ te gaan testen in de geboortezorg. Door Corona zijn de activiteiten gepauzeerd. We pakken nu de draad weer op!

Wil jij in je VSV gaan werken met ‘de 3 goede vragen’? En je ervaringen delen met de projectgroep? Meld je dan aan door een mail te sturen naar anneke.wiggers@collegepz.nl. Heb je je eerder al aangemeld? Dan ontvang je een mail van ons.  

3 goede vragen in de geboortezorg:

De ‘3 goede vragen’ zijn bedoeld om de bewustwording over Samen Beslissen (shared decision making) te vergroten onder zowel cliënten als zorgverleners. De 3 vragen, die zijn overgenomen uit een beproefde buitenlandse methode in de zorg, zijn:

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?

Wat betekent dat in mijn situatie?

Voor gebruik in de geboortezorg zijn aangepaste folders ontwikkeld. In Nederland wordt de methode al gebruikt in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Volgend jaar lanceert Patiëntenfederatie Nederland een landelijke publiekscampagne rond ‘Samen beslissen’. Meer informatie? Kijk op www.3goedevragen.nl/zwanger

Save the date: webinar dinsdag 27 oktober

Dinsdag 27 oktober organiseren we een webinar over het gebruik van 3 goede vragen in de geboortezorg. We starten om 20.00 uur. De link voor inschrijving volgt binnekort.


Lees ook

23 juni 2023
Cliëntparticipatie

Begrijpelijke informatie over kraamzorg

Animatievideo en beeldverhaal met begrijpelijke uitleg over kraamzorg door Pharos, Bo Geboortezorg en Kenniscentrum Kraamzorg.
8 juni 2023
Cliëntparticipatie

Informatiebijeenkomst pilot geboortezorgplan terugkijken

Geboortezorgpartijen zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor
10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.