We gaan weer starten met 3 Goede vragen!

14 september 2020

In het voorjaar stonden we in de startblokken om de methode ‘De 3 goede vragen’ te gaan testen in de geboortezorg. Door Corona zijn de activiteiten gepauzeerd. We pakken nu de draad weer op!

Wil jij in je VSV gaan werken met ‘de 3 goede vragen’? En je ervaringen delen met de projectgroep? Meld je dan aan door een mail te sturen naar anneke.wiggers@collegepz.nl. Heb je je eerder al aangemeld? Dan ontvang je een mail van ons.  

3 goede vragen in de geboortezorg:

De ‘3 goede vragen’ zijn bedoeld om de bewustwording over Samen Beslissen (shared decision making) te vergroten onder zowel cliënten als zorgverleners. De 3 vragen, die zijn overgenomen uit een beproefde buitenlandse methode in de zorg, zijn:

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?

Wat betekent dat in mijn situatie?

Voor gebruik in de geboortezorg zijn aangepaste folders ontwikkeld. In Nederland wordt de methode al gebruikt in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Volgend jaar lanceert Patiëntenfederatie Nederland een landelijke publiekscampagne rond ‘Samen beslissen’. Meer informatie? Kijk op www.3goedevragen.nl/zwanger

Save the date: webinar dinsdag 27 oktober

Dinsdag 27 oktober organiseren we een webinar over het gebruik van 3 goede vragen in de geboortezorg. We starten om 20.00 uur. De link voor inschrijving volgt binnekort.


Lees ook

10 mei 2023
Cliëntparticipatie

Deel je ervaringen met Samen Beslissen in de geboortezorg

Doe mee aan het onderzoek naar Samen Beslissen in de geboortezorg en vul de vragenlijst in.
2 mei 2023
Cliëntparticipatie

Een nieuwe visie op regionale cliëntenparticipatie

Het Buikencollectief en Patiëntfederatie Nederland gaan een visie ontwikkelen over regionale cliëntparticipatie in de geboortezorg. Daarvoor vragen ze hulp van de zorgverleners die zich bezighouden met invulling van cliëntparticipatie in de regio. Help je mee? Deel je ervaringen en wensen en vul de vragenlijst in.
22 maart 2023
Cliëntparticipatie

Intervisie toolkit: Samen vormgeven aan integrale geboortezorg

In deze toolkit vind je informatie, voorbeelden en hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan als multidisciplinaire leer- en verbetergroep met je collega’s en cliënten.