Waardegedreven zorg in de praktijk

4 februari 2021

Halverwege januari 2021 vond het digitale werkbezoek van het Linnean Initiatief aan het Isala plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Arie Franx blikten 180 live kijkers samen met zorgverleners en patiënten terug op waardegedreven zorg in Isala en specifiek op:

  • De ziekenhuis brede visie, aanpak en ondersteunende patiënten-, stuur-, en populatiedashboards;
  • Waardegedreven zorg in de voortplantingsgeneeskunde (fertiliteit)
  • De eHealth toepassing voor mensen met Multipel Myeloom
  • Waardegedreven geboortezorg
Linnean biedt film en presentaties aan om terug te kijken

Het werkbezoek is nu on demand beschikbaar via het YouTube kanaal van het Linnean Initiatief (klik hier). Ook zijn de gepresenteerde slides nu te downloaden via deze link.

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.


Lees ook

23 april 2024
Organisatie en bekostiging

CPZ (Juridische) Helpdesk voor VSV’s

Wist je dat het CPZ een digitale helpdesk heeft voor vraagstukken die spelen in het VSV? Denk hierbij aan vragen...
17 april 2024
Organisatie en bekostiging

23 april – digitaal vragenuurtje over het ZonMw subsidieprogramma ‘Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden’!

Na vaststelling van het Basiskader voor VSV’s door de landelijke partijen in de geboortezorg in 2023, volgt nu de vervolgstap...
20 maart 2024
Kwaliteit

Webinar triage in de geboortezorg terugkijken

Dinsdagmiddag 19 maart organiseerde het CPZ een webinar over het thema triage in de geboortezorg. Wat is triage nu precies...