Nieuws Waardegedreven zorg in de praktijk

Waardegedreven zorg in de praktijk

4 februari 2021

Halverwege januari 2021 vond het digitale werkbezoek van het Linnean Initiatief aan het Isala plaats. Onder leiding van dagvoorzitter Arie Franx blikten 180 live kijkers samen met zorgverleners en patiënten terug op waardegedreven zorg in Isala en specifiek op:

  • De ziekenhuis brede visie, aanpak en ondersteunende patiënten-, stuur-, en populatiedashboards;
  • Waardegedreven zorg in de voortplantingsgeneeskunde (fertiliteit)
  • De eHealth toepassing voor mensen met Multipel Myeloom
  • Waardegedreven geboortezorg
Linnean biedt film en presentaties aan om terug te kijken

Het werkbezoek is nu on demand beschikbaar via het YouTube kanaal van het Linnean Initiatief (klik hier). Ook zijn de gepresenteerde slides nu te downloaden via deze link.

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.


Lees ook

21 juli 2022
Kwaliteit

Waardegedreven verbeteren

Wil je aan de slag met waardegedreven verbeteren? Op 29 september organiseert het Linnean een lustrum van 17:00-21:00 uur. In...
13 juli 2022
Kwaliteit

Terugkijken: Alle informatie over de nieuwe PREM

Vanaf 1 jan 2023 gaan we met de PREM Geboortezorg aan de slag!De Patient Reported Experience Measure, ofwel de PREM...
5 juli 2022
Kwaliteit

Terugkijken webinar Safety II: Patiëntveiligheid door te leren van de dagelijkse praktijk

Donderdag 30 juni organiseerden wij een webinar over patiëntveiligheid: Safety II. Wat houdt Safety II precies in en welke methoden...