Terugkijken: Webinar 3 Goede Vragen

30 oktober 2020

27 oktober 2020 organiseerde CPZ een webinar over de methode ‘3 goede vragen’. De methode ‘3 goede vragen’ stimuleert het gesprek tussen zorgverlener en cliënt met als doel het proces ‘samen beslissen’ te bevorderen. Maartje Zelis (Gynaecoloog Zuyderland Medisch Centrum) en Josine van der Kraan en Madeleine Ensink (adviseurs patiëntenbelang van de Patiëntenfederatie Nederland) geven informatie over de 3 Goede Vragen in de praktijk.

Webinar 3 goede vragen 27 oktober 2020

Maartje Zelis, Gynaecoloog Zuyderland Medisch Centrum

De dialoog met de cliënt is belangrijk. De 3 goede vragen zijn een middel om het gesprek op gang te brengen.

In dit webinar vertellen Josine van der Kraan en Madeleine Ensink (adviseurs patiëntenbelang van de Patiëntenfederatie Nederland) hoe je met de 3 goede vragen aan de slag gaat. Je krijgt tips voor toepassing in de praktijk. We geven informatie over de herkomst van ‘3 goede vragen’ en delen de ervaringen in de zorg tot nu toe in Nederland.

Cliënten vooraf goed informeren is belangrijk voor het gesprek. Wij gebruiken daarvoor vaak een hulpmiddel zoals een keuzehulp.

Je ziet welke materialen er zijn ontwikkeld om je te helpen bij het toepassen in de praktijk. Maartje Zelis, Gynaecoloog in het Zuyderland Medisch Centrum vertelt over haar ervaring met de 3 Goede Vragen en deelt een counselgesprek waar de onderdelen uit de 3 goede vragen aan bod komen.

Binnen ons VSV vinden we uniforme informatie heel belangrijk. Dat elke cliënt niet alleen goede maar ook dezelfde informatie krijgt. Daar zijn hulpmiddelen heel belangrijk bij.

Voor meer informatie over de 3 goede vragen en samen beslissen ga je naar de toolkit samen beslissen.


Lees ook

28 maart 2024
Cliëntparticipatie

Publiekswebsite over gezond zwanger worden

Op www.strakszwangerworden.nl staat veel informatie over belangrijke onderwerpen die met gezond zwanger worden te maken hebben. Ook kunnen mensen met een kinderwens...
28 november 2023
Cliëntparticipatie

Terugblik informatiebijeenkomst voor VSV bestuurders – 23 november

Donderdag 23 november van 16.00 tot 17.30 uur organiseerden wij in samenwerking met de Federatie van VSVS’s een online informatiebijeenkomst....
12 oktober 2023
Cliëntparticipatie

Terugkijken webinar ‘Samen beslissen – Hoe wordt het ervaren?’

Op dinsdag 10 oktober organiseerden wij samen met de Patiëntenfederatie Nederland het webinar over het proces 'Samen beslissen' vanuit onze...