Samenwerking CPZ en NCJ + Kennis on Tour bijeenkomsten

27 september 2018

Het belangrijkste speerpunt van de Preventie Agenda voor de Geboortezorg ‘Samen aan de start voor een beter Nederland’, is het verbinden van de geboortezorg met het sociaal domein en de zorg voor jeugd. Het CPZ heeft in dat kader de samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) gezocht. Samen gaan we aan de slag en kijken waar de verbinding ligt met de Preventieagenda voor de geboortezorg en de JGZ Preventieagenda van de jeugdgezondheidszorg.

Kennis on Tour bijeenkomsten
NCJ organiseert op 8 en 18 oktober twee regionale bijeenkomsten met als thema’s Hechting en Investeren in de eerste 1000 dagen. Hoewel deze regionale ‘Kennis on Tour’ bijeenkomsten in eerste instantie georganiseerd zijn voor professionals uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ), zijn deze ook interessant voor geboortezorgprofessionals.

Het CPZ is te gast geweest op de eerste bijeenkomst van ‘Kennis on Tour,’ om onder andere de Preventieagenda voor de Geboortezorg voor het voetlicht te brengen. Binnen het thema Hechting komt ook de samenwerking tussen de JGZ en geboortezorg naar voren.

De volgende Kennis on Tour bijeenkomsten van het NCJ zijn op 8 oktober in Tilburg en op 18 oktober in Utrecht. Meer informatie over deze bijeenkomsten vind je via deze link.   https://www.ncj.nl/actueel/agenda/bericht/kennis-on-tour-2. Voor 8 oktober kun je je op de wachtlijst laten zetten. Op 18 oktober is er nog plaats. Als je je hiervoor wilt aanmelden, neem dan contact op met Petra Kletter van het NCJ.


Lees ook

13 mei 2024
Kansrijke Start

Webinar (Hoe) Stel jij de vraag: Wil je het komend jaar zwanger worden?

Op 19 juni nodigen we je uit voor een webinar dat draait om een belangrijke vraag: "Wil jij het komende...
30 april 2024
Kansrijke Start

Stimulans beleid Rookvrije Start 2024-2025

Roken tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op perinatale sterfte en gezondheidscomplicaties zoals miskramen, vroeggeboorten, luchtweginfecties en kanker. Een zwangerschap...
18 april 2024
Kansrijke Start

Zevende voortgangsrapportage Kansrijke Start

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...