Samenwerking CPZ en NCJ + Kennis on Tour bijeenkomsten

27 september 2018

Het belangrijkste speerpunt van de Preventie Agenda voor de Geboortezorg ‘Samen aan de start voor een beter Nederland’, is het verbinden van de geboortezorg met het sociaal domein en de zorg voor jeugd. Het CPZ heeft in dat kader de samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) gezocht. Samen gaan we aan de slag en kijken waar de verbinding ligt met de Preventieagenda voor de geboortezorg en de JGZ Preventieagenda van de jeugdgezondheidszorg.

Kennis on Tour bijeenkomsten
NCJ organiseert op 8 en 18 oktober twee regionale bijeenkomsten met als thema’s Hechting en Investeren in de eerste 1000 dagen. Hoewel deze regionale ‘Kennis on Tour’ bijeenkomsten in eerste instantie georganiseerd zijn voor professionals uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ), zijn deze ook interessant voor geboortezorgprofessionals.

Het CPZ is te gast geweest op de eerste bijeenkomst van ‘Kennis on Tour,’ om onder andere de Preventieagenda voor de Geboortezorg voor het voetlicht te brengen. Binnen het thema Hechting komt ook de samenwerking tussen de JGZ en geboortezorg naar voren.

De volgende Kennis on Tour bijeenkomsten van het NCJ zijn op 8 oktober in Tilburg en op 18 oktober in Utrecht. Meer informatie over deze bijeenkomsten vind je via deze link.   https://www.ncj.nl/actueel/agenda/bericht/kennis-on-tour-2. Voor 8 oktober kun je je op de wachtlijst laten zetten. Op 18 oktober is er nog plaats. Als je je hiervoor wilt aanmelden, neem dan contact op met Petra Kletter van het NCJ.


Lees ook

7 december 2023
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start november

In deze nieuwsbrief word je meegenomen in een aantal mooie, inspirerende nieuwsartikelen en wat zich afgelopen maand heeft afgespeeld. Bijvoorbeeld...
14 november 2023
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start - terugblik Kansrijke Start 5 jaar: Maak het verschil!

Kansrijke Start bestond afgelopen week 5 jaar. In deze 5 jaar zijn in heel Nederland lokale coalities aan de slag...
31 oktober 2023
Preventie

ZwangerWijzer volledig vernieuwd

ZwangerWijzer helpt mensen met een kinderwens bij de voorbereiding van de zwangerschap d.m.v. het invullen van een online vragenlijst.