Samen verder met Kansrijke Start

Overzicht
Home > nieuws > Samen verder met Kansrijke Start

Op donderdag 6 februari 2020 vond de conferentie Samen verder met Kansrijke Start plaats.

De rijtuigenloods vulde zich met maar liefst 400 geïnteresseerden afkomstig uit alle windstreken en met elk hun eigen belang om deze dag mee te beleven. De dag was gevuld met interessante sprekers en workshops. We hoorden het verhaal van Adonia, een ervaringsdeskundige en eenieder in de zaal leek zich bewust van de reden van Kansrijke Start. Minister Hugo de Jonge was aanwezig en sprak onder andere over ieders persoonlijke gereedschapskist. Hij vroeg wat nu de inhoud van je gereedschapskist is, wat je nog nodig hebt in de toekomst en wat je kunt gebruiken uit de gereedschapskist van de ander. Elkaars gereedschappen leren kennen en toe staan dat je af en toe wat uitleent.

2,5 miljoen extra

De minister maakte bekend 2,5 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor het landelijke programma Kansrijke Start. Met het geld kunnen gemeenten samen met partijen uit de geboortezorg investeren in de eerste 1000 dagen van een kind en daarmee zorgen voor betere gezondheidsuitkomsten, zoals minder vroeggeboortes en minder kinderen die met een te laag gewicht geboren worden.

“We ontmoetten elkaar in de Rijtuigenloods in Amersfoort, negen maanden na de startbijeenkomst in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De trein van de Kansrijke Start gaat verder. Het wordt steeds voller in de trein, de aanmeldingen voor de dag stroomden binnen en de aangeboden workshops waren snel volgeboekt.”

Anne-Katrien Ausems

In het kader van Kansrijke Ontmoetingen gingen we bij de kraam van het CPZ op het verbindingsplein in gesprek met de diverse deelnemers. We ontmoetten verloskundigen, orthopedagogen, beleidsmedewerkers, docenten en vele anderen en waren nieuwsgierig naar de behoefte aan ondersteuning en onderwerpen voor volgende bijeenkomsten. Het delen van goede voorbeelden uit de regio’s en handvatten om de verbinding in de lokale coalitie te maken, sprongen hier uit. Hier gaan we mee aan de slag.