Samen verder met Kansrijke Start

18 februari 2020

Op donderdag 6 februari 2020 vond de conferentie Samen verder met Kansrijke Start plaats.

De rijtuigenloods vulde zich met maar liefst 400 geïnteresseerden afkomstig uit alle windstreken en met elk hun eigen belang om deze dag mee te beleven. De dag was gevuld met interessante sprekers en workshops. We hoorden het verhaal van Adonia, een ervaringsdeskundige en eenieder in de zaal leek zich bewust van de reden van Kansrijke Start. Minister Hugo de Jonge was aanwezig en sprak onder andere over ieders persoonlijke gereedschapskist. Hij vroeg wat nu de inhoud van je gereedschapskist is, wat je nog nodig hebt in de toekomst en wat je kunt gebruiken uit de gereedschapskist van de ander. Elkaars gereedschappen leren kennen en toe staan dat je af en toe wat uitleent.

2,5 miljoen extra

De minister maakte bekend 2,5 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor het landelijke programma Kansrijke Start. Met het geld kunnen gemeenten samen met partijen uit de geboortezorg investeren in de eerste 1000 dagen van een kind en daarmee zorgen voor betere gezondheidsuitkomsten, zoals minder vroeggeboortes en minder kinderen die met een te laag gewicht geboren worden.

“We ontmoetten elkaar in de Rijtuigenloods in Amersfoort, negen maanden na de startbijeenkomst in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De trein van de Kansrijke Start gaat verder. Het wordt steeds voller in de trein, de aanmeldingen voor de dag stroomden binnen en de aangeboden workshops waren snel volgeboekt.”

Anne-Katrien Ausems

In het kader van Kansrijke Ontmoetingen gingen we bij de kraam van het CPZ op het verbindingsplein in gesprek met de diverse deelnemers. We ontmoetten verloskundigen, orthopedagogen, beleidsmedewerkers, docenten en vele anderen en waren nieuwsgierig naar de behoefte aan ondersteuning en onderwerpen voor volgende bijeenkomsten. Het delen van goede voorbeelden uit de regio’s en handvatten om de verbinding in de lokale coalitie te maken, sprongen hier uit. Hier gaan we mee aan de slag.


Lees ook

21 februari 2024
Kansrijke Start

Regiotour 2024 ‘Samen voor een Kansrijke Start’

De regiotour 'Samen voor een Kansrijke Start' in 2023 was een succes waarop we veel enthousiaste reacties kregen! Het CPZ...
20 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwe video’s Rookvrije Start voor zorgprofessionals

Wil je in een paar minuten je kennis bijspijkeren? Rookvrije Start legt in drie nieuwe video’s uit wat een verslaving...
6 februari 2024
Kansrijke Start

Nieuwsbrief Kansrijke Start januari 2024

In de eerste nieuwsbrief Kansrijke Start van 2024 vijf mooie artikelen met o.a. een oproep om je aan te melden...