Opnieuw aandacht voor Niet Roken: PUUR

26 mei 2021

Vanaf 31 mei (Wereld Niet Roken Dag) is de landelijke campagne PUUR rookvrij weer te zien en horen op onder andere tv en radio. Goed nieuws, want er zal opnieuw intensief aandacht worden besteed aan PUUR rookvrij en de mogelijkheden om te stoppen met roken. Juist (zorg)professionals komen veel in aanraking met mensen die roken.

Wachtkamermaterialen beschikbaar

(Zorg)professionals kunnen via een wachtkamerscherm, posters, flyers en visitekaartjes aandacht vragen voor PUUR rookvrij. Deze gratis campagnematerialen kun je in de wachtkamer plaatsen en meegeven aan mensen die roken.

PUUR rookvrij is een campagne om rokers op een positieve manier aan te zetten tot het doen van een effectieve stoppoging. Jouw steun als professional is bepalend voor succesvol stoppen. Help je mee aan een PUUR rookvrij Nederland? Voor professionals is veel achtergrondinformatie te vinden op deze site:

Voor zorgverleners, gemeenten en organisaties die zich willen inzetten voor PUUR rookvrij.Lees ook

13 mei 2024
Kansrijke Start

Webinar (Hoe) Stel jij de vraag: Wil je het komend jaar zwanger worden?

Op 19 juni nodigen we je uit voor een webinar dat draait om een belangrijke vraag: "Wil jij het komende...
30 april 2024
Kansrijke Start

Stimulans beleid Rookvrije Start 2024-2025

Roken tijdens de zwangerschap verhoogt het risico op perinatale sterfte en gezondheidscomplicaties zoals miskramen, vroeggeboorten, luchtweginfecties en kanker. Een zwangerschap...
18 april 2024
Kansrijke Start

Zevende voortgangsrapportage Kansrijke Start

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...