Online vragenlijst onderzoeksagenda Zwangerschap en geboorte ZonMw

12 april 2023

Ben je een professional werkzaam in de geboortezorg, onderzoeker, cliënt en/of andere expert op het gebied van gebooretzorg? Heb je kennis van implementatievragen rondom zwangerschap en geboorte? Dan nodigt ZonMw je uit om de vragenlijst in te vullen. Dit kan nog t/m 25 april.

De antwoorden worden gebruikt voor het opstellen van de onderzoeksagenda die de basis vormt voor een vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte.

ZonMw heeft van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opdracht gekregen om een vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte III op te stellen. Het vervolgprogramma bouwt voort op de resultaten van het programma Zwangerschap en geboorte II. Het richt zich op het verbeteren van de gezondheid van moeder en kind rond de geboorte binnen de integrale geboortezorg en in verbinding met het sociale en publieke domein. Ook richt het vervolgprogramma zich op prenatale en neonatale screening en is er aandacht voor de behoefte in het veld aan implementatie. 

Er zijn in het veld van de geboortezorg al mooie resultaten bereikt die geïmplementeerd kunnen worden en mogelijk zijn er tijdens de looptijd van het huidige programma ook nieuwe vragen ontstaan. Beide zijn, evenals relevante actuele publicaties, input voor een onderzoeksagenda die de basis vormt voor een vervolgprogramma. Jullie input is daarbij van harte welkom.

Hierbij de link naar de online vragenlijst


Lees ook

14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Update stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Maandag 29 april 2024 wordt de subsidieaanvraag voor het stimuleringsprogramma versterking VSV's opengesteld. In dit bericht informeren wij jullie over de voortgang.
14 maart 2024
CPZ algemeen nieuws

Veronique Esman (NVZ) nieuw bestuurslid CPZ

Het CPZ bestuur heeft per 1 januari 2024 Veronique Esman benoemd als bestuurslid op voordracht van de NVZ. Veronique volgt...
25 januari 2024
CPZ algemeen nieuws

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s)

Stand van zaken stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) In november 2023 is er een bericht verstuurd over het stimuleringsprogramma Versterking...