Online vragenlijst onderzoeksagenda Zwangerschap en geboorte ZonMw

12 april 2023

Ben je een professional werkzaam in de geboortezorg, onderzoeker, cliënt en/of andere expert op het gebied van gebooretzorg? Heb je kennis van implementatievragen rondom zwangerschap en geboorte? Dan nodigt ZonMw je uit om de vragenlijst in te vullen. Dit kan nog t/m 25 april.

De antwoorden worden gebruikt voor het opstellen van de onderzoeksagenda die de basis vormt voor een vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte.

ZonMw heeft van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opdracht gekregen om een vervolgprogramma Zwangerschap en geboorte III op te stellen. Het vervolgprogramma bouwt voort op de resultaten van het programma Zwangerschap en geboorte II. Het richt zich op het verbeteren van de gezondheid van moeder en kind rond de geboorte binnen de integrale geboortezorg en in verbinding met het sociale en publieke domein. Ook richt het vervolgprogramma zich op prenatale en neonatale screening en is er aandacht voor de behoefte in het veld aan implementatie. 

Er zijn in het veld van de geboortezorg al mooie resultaten bereikt die geïmplementeerd kunnen worden en mogelijk zijn er tijdens de looptijd van het huidige programma ook nieuwe vragen ontstaan. Beide zijn, evenals relevante actuele publicaties, input voor een onderzoeksagenda die de basis vormt voor een vervolgprogramma. Jullie input is daarbij van harte welkom.

Hierbij de link naar de online vragenlijst


Lees ook

3 juni 2024
Cliëntparticipatie

Aanvraag nieuw advies Vitamine K

Staatssecretaris Van Ooijen heeft de Gezondheidsraad gevraagd opnieuw te bezien wat de beste toedieningsvorm zou zijn van vitamine K bij...
8 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief stand van zaken landelijke geboortezorg voorjaar 2024

Minister Dijkstra van Medische Zorg heeft op 22 april de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken in de...
1 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Minister van VWS informeert Kamer over voortgang IZA en IZA-congres

In de brief geeft minister Helder aan dat het congres het succes van het IZA illustreert. Volgens de ministers gaat...