Ode aan Ouders

18 december 2021

Twee maanden geleden lanceerden de Samenwerkende Gezondheidsfondsen de campagne Ode aan Ouders. Inmiddels heeft de campagne al miljoenen mensen bereikt. Mede dankzij de inzet van veel partners die werken aan een kansrijke, gezonde en veilige start voor elk kind.

Vanaf deze week worden opnieuw materialen in het kader van de campagne verspreid. Dit keer specifiek gericht op wat je als ouder kunt doen (en vaak al heel goed doet) om je kind veilig op te laten groeien. Gezond en veilig opgroeien tijdens de eerste 1000 dagen is van essentieel belang voor een goede mentale en fysieke gezondheid op latere leeftijd. Ouders en verzorgers spelen een cruciale rol, maar voelen zich vaak onzeker en ervaren ouderschap als een zware taak. Wat het ook is! De campagne laat zien dat ouders met ogenschijnlijk kleine dingen zoals knuffelen, troosten en oprechte aandacht geven aan hun kind al het verschil kunnen maken. Daarnaast worden tips gegeven wat je kunt doen als je dat als ouder moeilijk vindt. Ook hier is de boodschap weer dat je het niet alleen hoeft te doen als ouder en hulp vragen ok is.

Om zoveel mogelijk ouders te bereiken kunnen alle partijen en professionals die met ouders werken de boodschap weer verspreiden. De toolkit met materialen is via deze link te downloaden Hierin zit ook een document met meer informatie over de campagne en de manieren om bij te dragen. De nieuwe materialen bevinden zich in de map Materialen_Veilig Opgroeien. Een pakket met posters is via dit formulier gratis op te vragen!”


Lees ook

1 juni 2023
Preventie

Toolkit Preventie postpartum depressie

Hoe kun je als professional helpen bij het voorkomen van depressie bij vrouwen die zwanger of net bevallen zijn? Hiervoor...
1 juni 2023
Kansrijke Start

Webinar 31 mei 'Een Kansrijke Start met GALA en SPUK' terugkijken

Wat je als professionals in Kansrijke Start over het GALA en SPUK moet weten Op vrijdag 3 februari 2023 is...
16 mei 2023
Kansrijke Start

Regiotour ‘Samen voor een Kansrijke Start’

Na de succesvolle conferentie 'Samen voor een Kansrijke Start' nu een vervolg met de Regiotour.