Nieuws, kennis en inspiratie voor VSV’s: 1 oktober as

9 september 2019

Nieuws, kennis en inspiratie op het boordevolle CPZ-event voor VSV-bestuurders! We nodigen je van harte uit op 1 oktober 2019 aanwezig te zijn op een nieuwe bijeenkomst voor bestuurders en projectleiders van VSV’s.   

We hebben naast een vol informatief programma, een prachtig verhaal over Planetree en de rol van een helende omgeving, een hapje en een drankje en uiteraard de gelegenheid om te netwerken.  

Het programma ziet er als volgt uit: 

Kansrijke start: lokale coalities en het stimuleringsprogramma, Pharos, Edith Smulders 

Edith vertelt over het Stimuleringsprogramma Kansrijke Start, dat als doel heeft om de lokale of regionale coalities rondom Kansrijke start tot stond te brengen dan wel te versterken. Hoe ziet dit programma eruit, wat is de huidige stand van zaken en hoe komt de verbinding tussen de gemeenten en de VSV’s tot stand in het belang van een kansrijke start voor elk kind in Nederland? 

VWS, Lisette Bruns  

Ontwikkelingen in de (geboorte-)zorg volgen elkaar razendsnel op. Lisette Bruns praat ons bij over de laatste stand van zaken rondom integrale geboortezorg en integrale bekostiging. 

Babyconnect, Dorine Veldhuyzen 

Vanuit het programmateam van Babyconnect wordt de huidige stand van zaken omtrent de eerste tranche van het actieprogramma Babyconnect gepresenteerd. En zij zullen een update geven vanuit het programmabureau waaronder de ontwikkeling van de gebruikersgroepen. 

Indicatoren Integrale Geboortezorg, Caroline van Weert 

De indicatorenset is continu in ontwikkeling. Stapsgewijs wordt gestreefd om verbeteringen aan te brengen. Caroline van Weert, senior beleidsadviseur CPZ zal de huidige set presenteren. Ze geeft een doorkijkje naar de doorontwikkeling en blikt vooruit over wat de ICHOM-indicatorenset gaat betekenen voor de openbare indicatorenset. 

Inspiratie: Marita Bossers, directeur Stichting Planetree Nederland 

Planetree staat voor de best mogelijke mensgerichte zorg: van willen naar doen met hierbij de nadruk op partnerschap in de zorg (dat we ook terugvinden in concepten als “Samen Beslissen”). Planetree is een kenniscentrum dat zorgverleners en organisaties ondersteunt bij het realiseren van zorg zoals je die dierbaren gunt. De onderliggende Planetree-visie op zorg spreekt aan en gaat terug naar de reden waarom mensen ooit in de zorg zijn gaan werken. Zij richt zich niet alleen op betere zorg maar kijkt ook naar de helende omgeving en een gezonde organisatie waar medewerkers de ruimte hebben en nemen. Met Marita gaan we op verkenning wat Planetree voor de integrale geboortezorg zou kunnen betekenen. 

Kortom, reden temeer om 1 oktober met blokletters in de agenda te noteren. 

Je kunt je met meerdere personen vanuit je VSV aanmelden. Dat kan bij Corinne Jüch (projectondersteuner), via corinnejuch@collegepz.nl of telefonisch via 030 273 97 83. Er is tijdens de presentaties volop gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.  

Wij kijken ernaar uit om je te spreken en te ontmoeten! Dus graag tot ziens op 1 oktober as. 

Datum: 1 oktober 2019  

Tijd: 17:00 – 19:00 uur  

Adres: CPZ, Oudlaan 4, 3515GA Utrecht.  


Lees ook

17 juli 2024
CPZ algemeen nieuws

Jaarverslag CPZ 2023: ‘Samen sterker voor de geboortezorg’

Het jaarverslag 2023 van het CPZ is gepubliceerd. In 2023 ondersteunde CPZ verschillende thema’s en projecten binnen de geboortezorgsector en...
3 juni 2024
Cliëntparticipatie

Aanvraag nieuw advies Vitamine K

Staatssecretaris Van Ooijen heeft de Gezondheidsraad gevraagd opnieuw te bezien wat de beste toedieningsvorm zou zijn van vitamine K bij...
8 mei 2024
CPZ algemeen nieuws

Kamerbrief stand van zaken landelijke geboortezorg voorjaar 2024

Minister Dijkstra van Medische Zorg heeft op 22 april de Tweede Kamer geïnformeerd over de stand van zaken in de...